Slika nije pronađena
Nije neobičan scenarij da se ti i frendica zaljubite u istog dečka. Krećete se u istom društvu, idete u istu školu, dijelite smisao za humor, ukus u odijevanju, glazi i knjigama…zbilja nije neobično da vam oko zapne za istog dečka.

No, što kad tvoj simpa odabere tvoju frendicu umjesto tebe?


Uvijek je teško kad se dečko nađe između dvije prijateljice. Najvažnije od svega je da dobro razmisliš kako je tvoja prijateljica odigrala cijelu stvar. Je li bila poštena? Je li ti priznala ili ti je 'muljala' iza leđa? Jesi li ju možda bila zamolila da kod tog dečka ispita imaš li kakve šanse, a umjesto toga ona je koketirala s njim?

Ako ti prizna prije nego uopće nešto pokuša s tim dečkom, budi sigurna da ti je dobra prijateljica koja vaše prijateljstvo stavlja prije bilo koje simpatije. Bez obzira na njenu korektnost, vjerojatno ćeš se i dalje osjećati povrijeđeno, malo ljubomorno i nelagodno.

Budi zrela osoba u ovoj situaciji. Ako se tvoja prijateljica sviđa tom dečku, a i on njoj, što ćeš postići dramatiziranjem ili histeriziranjem? Pokvarit ćeš prijateljstvo, a njemu se sigurno nećeš svidjeti u većoj mjeri no dotad. Može se dogoditi baš suprotno: ako si mu i bila ok prijateljica ili poznanica, nakon ljubomornog ispada sigurno te neće gledati jednako.
Odluka da simpu 'prepustiš' prijateljici nije laka, ali ako ju doneseš budi dosljedna i drži je se. Ako se u jednom trenutku predomisliš – to će imati loš utjecaj na tvoj odnos s prijateljicom.

tumblr_mocf9vZXpS1s8c6bfo1_500

Razgovaraj s njom. Ako je bila dovoljno iskrena da ti kaže o čemu se radi (a vjeruj nam, nije joj bilo lako donijeti tu odluku!), onda i ti budi iskrena. Reci joj da ćeš ju pokušati poduprijeti u njenoj vezi, ali da ti to nije nimalo lako. Smiješ joj reći da ti je teško kad ih gledaš zajedno. Prava prijateljica svakako će ti pomoći u takvim situacijama. Samo se nemoj praviti da je sve ok i u redu kad uopće nije. Ovo je teška situacija koja i najbolja prijateljstva stavlja na kušnju! 

Uvijek se možeš malo distancirati od njih dvoje i možda malo povući od svoje prijateljice. Možda to zvuči kao jako bolan savjet, ali svakako će ti biti lakše, barem na početku njihove veze. Možda bi ih mogla 'blokirati' s Newsfeeda na Facebooku i družiti se više s nekim drugim prijateljima dok ono najgore ne prođe.

Jednog dana počet ćeš se osjećati bolje, definitivno.

L.B./izvor: Gurl
Foto:arhiva

Pročitajte još…

… Help! Ljubomorna sam na najbolju frendicu svog dečka…

… Upomoć, frendica flerta s mojim dečkom!...

… Tvojoj BFF i tebi sviđa se isti dečko - što sad?...

najbolja prijateljica odabrao nju umjesto tebe simpatija ljubav

Još vijesti