Slika nije pronađena
Nije lako odrediti kad je pravi trenutak za izgovoriti te dvije slatke riječi. Osim toga, neke situacije jednostavno morate doživjeti da biste mogli o njima pričati ili pisati.

Jedna od tih situacija je i ova – 'volim te' su riječi koje izgovaramo tek kada to stvarno mislimo i, iako nije dokaz ljubavi, govori puno o našem odnosu. Izgovaranje te izjave i odgovor koji dobivamo na nju mogu nas povrijediti, razočarati ili ostaviti bez riječi.

Te riječi čut ćete relativno rijetko, barem ono prvo 'volim te'. I dogodit će ti se, barem jednom, situacija u kojoj nakon tvojeg 'volim te' neće uslijediti 'i ja tebe'. Pa evo što smo naučili iz te situacije...

1. Ljubav se ne razvija uvijek jednakim tempom
– s nekim ljudima se viđamo godinama i još nismo sigurni je li on/ona taj/ta za nas. Znaš već, ona prava osoba. A s nekima se viđamo dva mjeseca i već smo sigurni u ljubav. Barem s naše strane. No, to ne mora značiti da je i naš partner/partnerica. Mi cure ponekad znamo 'žuriti' u ljubavnim odnosima, a dečke to zna uplašiti. Možda jednostavno niste u istim životnim fazama – njemu se možda zeza i nije spreman na vezu (iako te voli), a ti bi se baš voljela smiriti uz nekoga (naravno, vrijedi i obrnuto)...  Radi li se o tome u tvojem slučaju?2. Nikad nemoj požaliti jer si izgovorio/izgovorila 'volim te' – pod uvjetom da si to stvarno mislio/mislila. Samo te molimo da se držiš izreke 'ispeci pa reci'. Uostalom, to je prekrasan čin koji ćemo izgovoriti u trenutku, ali nakon dugog promišljanja, barem većina nas. Nemoj se nikad 'gristi' zbog toga.

via GIPHY


3. Nemoj planirati taj čin – vezano uz prethodnu točku, moraš osjetiti da je pravi trenutak. Ali ne smiješ ga inscenirati – vatromet nije poželjan, klečanje nikako, novogodišnja noć ili slične spike iz romantičnih komedija. To je situacija koju mora proživjeti samo vas dvoje i preporučujemo da izgovoriš 'volim te' u svakodnevnoj situaciji koja te inspirirala (npr. pred njegovim/njezinim vratima, tijekom izmjenjivanja nježnosti i slično). Nikako nemoj dramu raditi od toga. I jednostavno reci.

via GIPHY


Foto: Unsplash/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Te dvije slatke riječi – 'volim te' izgovori tek nakon što pročitaš ove upute

Pogodi trenutak: Kada je pravo vrijeme za reći `volim te´?

Vrijeme je: znakovi da dečku trebaš reći `volim te`

ljubav voim te Riječi par šutnja tišina savjeti

Još vijesti