Slika nije pronađena
Unatoč tome što bi vas filmovi, pjesme i knjige mogli navesti na to da vjerujete suprotno - savršeno je u redu ako niste zainteresirani za dejtanje, bez obzira na to koliko ste stari. Nisu svi zainteresirani za dejtanje i to je okej. Ono što nije kul je biti strog prema sebi.

Ako imate osjećaj kao da Kupid ljubavnim strelicama gađa sve osim vas, evo nekih stvari koje trebate imati na umu:

1. To nije utrka.

U redu je prvi put se poljubiti kad imate deset godina, ali u redu je i odlučiti da ne želite nikoga poljubiti. Vaše iskustvo dejtanja ne mijenja niti jednu drugu stvar vezano uz vas. Nitko ne zapisuje rezultate, nema natjecanja, nema pobjednika i nitko ne prati. Svatko uči iz svojih iskustava pa tako i vi. Svatko uči svojom brzinom. To nije natjecanje.


via GIPHY


2. Bit će vrijedno čekanja.

Kad nađete nekoga tko je pravi za vas, bit ćete zreliji i spremniji za vezu. Kada uletite u nešto samo da biste uletjeli, sva magija nestaje. Puno je bolje kad pustite da se nešto dogodi samo od sebe, a ne kad pokušavate s nečim brzati.


3. S vama je apsolutno sve u redu.

Sasvim je normalno početi se pitati zašto ste jedini koji nisu imali takva iskustva, ali istina je da ima više ljudi poput vas nego što vi mislite. Niste definirani time koga ste poljubili, tko vam se sviđa ili s kim ste izlazili. Vi ste vi, i vi ste potpuna osoba bez tih iskustava.


via GIPHY


4. Nije bitno što vaši prijatelji rade.

Vaša odluka da ćete čekati ili ćete dejtati trebala bi biti u potpunosti utemeljena na onome što je ispravno za vas, a ne na tome što će vam pomoći da se uklopite u društvo. Ako želite razgovarati sa svojom simpom, onda svakako to napravite! Samo nemojte žuriti u nešto za što niste spremni jednostavno zato što osjećate kao da morate. Čak i ako vaši prijatelji sada dejtaju, vrlo je malo vjerojatno da će te veze trajati do kraja života.


via GIPHY


5. To neće biti velika stvar zauvijek.

Naravno, to sada je velika stvar i možda ćete još uvijek imati osjećaj kao da je to velika stvar kad se to dogodi, ali u nekom trenutku u vašem životu vaša prva veza će biti samo priča koju ćete ispričati na večeri i ništa više. Jednog dana ćete naći osobu koja je prava za vas i tada se nećete ni sjećati više zašto vam je bilo toliko stalo da čim prije nađete tu osobu.

Vaši odnosi i ljubavne veze vas ne definiraju bez obzira na ono što odaberete!


Foto: Unsplash/ Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Šest je razloga zašto se ne biste trebali vratiti bivšima - ni pod koju cijenu!

Prekidanje veze preko poruke – kada je opravdano ovako prekinuti i kakvu poruku tada poslati?

Izbjegni ttly *awkward* atmosferu! Otkrij 8 načina kako reći svojoj simpi da ti se sviđa

veza svi dejtaju osim mene ljubav dejtanje savjeti

Još vijesti