Slika nije pronađena

Ako imaš stvarno veliku sreću, prva veza u kojoj ćeš biti će biti idealna, nitko nikome neće slomiti srce, nitko nikoga neće razočarati niti će doći do bolnog prekida. Ali šanse da se to dogodi su male i svi se kad-tad susretnemo s ovim ružnim istinama o vezama.

Čak i kada misliš da si pronašla pravu vezu i pravu osobu, to ne mora biti slučaj. Baš kada se opustiš i misliš da se ništa ne može dogoditi, dogodit će se nešto što će te izbaciti iz ravnoteže. Koliko postoji dobrih i pozitivnih stvari o vezama, za svakih par dobrih, postoji i jedna loša. Neke od ovih ćeš osjetiti i na vlastitoj koži i naučiti na teži način, ali sada ćeš barem znati što te čeka i što se može dogoditi. Neke će ti čak možda biti i poznate jer su ti se već dogodile. Sve su ovo ružne istine o vezama koje ćeš iskusiti tijekom života.

1.Zaljubljujemo se u ideje i slike koje stvorimo o nekome, a ne u ljude

Kada nekoga upoznamo, dok još ne znamo sve o toj osobi, možemo na temelju par informacija koje saznamo na početku složiti neku svoju sliku o njoj. I zaljubiti se u tu sliku. Koja uopće ne mora biti točna. Možda ta osoba nije takva, ali mi ćemo sva ponašanja i sve što kaže opravdati nekako i staviti u okvir toga kako smo ju zamislili. I prije nego što i znaš, zaljubila si se u sliku koju si stvorila, a ne u pravu osobu. Isto može biti i obrnuto, da se osoba s kojom se viđaš zaljubi u sliku koju ima o tebi, a ne u pravu tebe.

2.Želimo vezu iz sebičnih razloga

Nekada ni ne razmišljamo da bismo bili u vezi, ali upoznamo nekoga kada to najmanje očekujemo i završimo s njima u vezi. S druge strane, nekada drugi (ili i mi sami) želimo vezu iz totalno krivih razloga. Neki se boje biti sami i samo žele vezu da bi pobjegli od samoće, jer ne znaju kako biti sami sa sobom, isto tako, neki će htjeti vezu samo da bi mogli reći da imaju nekoga jer se očekuje da imaju nekoga ili da bi dobili potvrdu da su poželjni i zgodni. Mogu ljudi čak i biti pod utjecajem okoline, jer ako su svi njihovi prijatelji u ozbiljnim vezama, pokušat će čim prije i sami pronaći to isto.

3.Garantirano je da će te netko povrijediti toliko da ćeš misliti da ti je srce stvarno puknulo

Prekidi i slomljeno srce su neizbježni. Bit ćeš tužna i bit će suza, ali pojavit će se i ona osoba koja će ti toliko slomiti srce ili te razočarati da ćeš misliti da ti je srce doslovno puknulo na dva dijela od silne tuge.  

4.Ljubav je bitna, ali nije dovoljna kako bi veza uspjela

Bez obzira što govorili romantici i što vidiš u romantičnim filmovima, samo ljubav nije dovoljna kako bi veza uspjela. Možete se voljeti, stvarno i iskreno, ali ako nedostaju drugi bitni faktori, veza ipak neće uspjeti. Nedostatak povjerenja, komunikacije, osobni problemi, životne situacije i različiti drugi faktori mogu biti ti koji će presuditi. Iako oboje želite da uspije, u nekom ćete se trenu možda morati pomiriti da sada možda ipak nije vrijeme za vas.

5.Ako ti je manje stalo, imaš veću moć

Ovo je jako ružno, ali i jako istinito. Ako želiš imati moć u vezi i biti sigurna da nećeš ostati povrijeđena, onda se nećeš niti dati 100% u taj odnos. I on vjerojatno neće uspjeti. Oni kojima je manje stalo će imati veću moć u vezi, ali to pokazuje i da osoba zapravo nije spremna za vezu.

6.Družiti se, ljubiti, provoditi dane zajedno, čuti se svaki dan – ne znači da si u vezi

Pogotovo danas kada je dejtanje sve neobveznije. Možeš upoznati nekoga, mogu proći mjeseci i mjeseci kako se družite, ponašate se kao da ste u vezi, ali ako niste imali razgovor i definirali svoj odnos, postoji dobra šansa da druga strana to ne doživljava vezom i da osobu slučajno uhvatiš kako se dopisuje i s drugim ljudima – jer ne vidi problem pošto niste definirali da ste cura i dečko.

7.Nikad ne znaš kada je zadnji put da vidiš nekoga – jer te može samo tako napucati preko poruke

Prekidanje preko poruka je postalo sve češće, jer ipak je tako lakše prekinuti. Ne moraš se nositi s emocijama osobe koju ostavljaš, a i lakše je samo napisati poruku, blokirati i praviti se da je to to. Pogotovo ako ste imali neku gadnu svađu ili raspravu. Kada dođeš doma nakon nekog takvog događaja nikad ne možeš biti sigurna što će biti sljedeća poruka koju ćeš dobiti i hoćeš li ikada više vidjeti dečka ili curu.

8.Pauze u vezama su sve normalnija pojava

Imaju li pauze uopće smisla ili je bolje odmah prekinuti? Koja su pravila ako ste na pauzi? I kako da se sada samo odjednom praviš da niste zajedno, ali ne možeš niti nastaviti jer niste prekinuli? Pauze su postale normalna stvar, ali su zapravo samo još jedan od načina kako ostaviti nekoga, a da tebi bude lakše to odraditi. Rijetko će se dogoditi da će pauza napraviti nešto dobro za vaš odnos, samo vas može još više udaljiti.

Pogledajte još:

Zašto se događa da kondom nekada pukne tijekom seksa i što napraviti ako ti se to dogodi?

Što to cure rade na prvom spoju, a što uvijek odbije dečke? Ako radiš ovih 5 stvari – neće ti se više javiti

Preko nečega se nikako ne može prijeći: 6 stvari koje će ubiti baš svaku vezu

veza ružne istine ljubav razočaravajuće

Još vijesti