Slika nije pronađena

Iako si u trenutku ljuta i rekla bi svašta, nekada je bolje pregristi jezik. Postoje neke toksične rečenice koje izgovaramo samo kako bismo osobu povrijedili u tom trenutku. Najvjerojatnije sve ovo ionako ne misliš ozbiljno.

Riječi nekada bole više nego kada te netko fizički napadne. Pogotovo kada ih čuješ od osobe koja ti je bliska i koju voliš. Kada smo ljuti na nekoga izgovorit ćemo stvari zbog kojih će nam kasnije biti žao, ali osim što ćeš se osjećati loše kada se ohladiš, neke rečenice mogu imati i puno razorniji efekt. Ove će tvoj dečko posebno zapamtiti ako ih kažeš jer su bolne više nego druge. Izgovaranje ovakvih stvari pripada među toksična ponašanja i ako će ti izletjeti više nego jednom, mogu poljuljati tvoju vezu.

1.Možda bi onda trebali prekinuti.

Osim ako stvarno ne želiš da prekinete, ne bi trebala spominjati ideju prekida. Tebi će to možda biti samo rečenica koju si rekla u ljutnji, ali drugu osobu može povrijediti i potaknuti na razmišljanje da možda stvarno ne želiš biti u toj vezi. Prijetnje u kojima ćeš uključiti riječ 'prekid' su najgore i mogu poljuljati sigurnost vaše veze.

2.Mrzim te.

Čak i da zna kako to vjerojatno nije istina, šokirat će ga da tako nešto uopće možeš reći. Naljutiti nekoga i ići ga toliko povrijediti da ideš ovako nešto reći, samo zato što si u tom trenu ljuta, je problematično ponašanje kojem nije mjesto ni u kakvom odnosu. 

3.To je glupo.

Svi imamo neka ponašanja i razmišljanja koja su iracionalna i nemaju smisla drugima, ali nama imaju. Reći nekome da je neko takvo njegovo ponašanje glupo, bit će jasan znak da tu osobu ne cijeniš i nemaš razumijevanja. Možda je glupo, ali ako je to nečije osobnosti ili nešto zbog čega se osjećaju dobro, nemoj ih vrijeđati na ovaj način i umanjivati njihova razmišljanja. Postoje bolji načini da kažeš ako ti se neka ideja ne sviđa. Pogotovo ako ovo često ponavljaš.


4.Naravno da bi netko kao ti rekao/mislio tako nešto.

Uvreda koja ne zvuči kao uvreda. Jednako je opasna kao i kada kažeš 'mrzim te' i slične oštre stvari. Najčešće će se ovako nešto spomenuti u negativnom kontekstu, a iako nije direktno vrijeđanje, pripada u tu kategoriju.

5.Ne želim pričati o tome.

Komunikacija je u vezi itekako bitna i ne bi ju trebalo na ovaj način zatvarati. Pretpostavka je da si s nekime s kim ti je ugodno i s kim se osjećaš opušteno, kao i da je to netko s kim možeš otvoreno pričati. Ako često izgovaraš ovakve rečenice, možda vaša veza ipak nije toliko stabilna jer pokazuješ da dečku ne vjeruješ, da ti nije bitno njegovo mišljenje ili da ga ne smatraš bitnim dijelom svog života.

6.Daj me pusti na miru.

Osoba kojoj ovo kažeš će moći prepoznati razliku između 'zaigranog' pusti me na miru i onog 'dosadan si, ideš mi na živce' pusti me na miru. Nije problem ako ovo nekada kažeš, već kada ti postane navika svaki dan ili redovito to ponavljati. Ne bi niti tebi bilo ugodno da ti netko stalno ovo govori. Koliko god da si loše volje, ne bi se na ovaj način trebala iživljavati na dečku. Nije toliko bezazleno koliko se čini.

Pogledajte još:

Ne znaš kako biti romantična u vezi? Samo ubaci ponekad u svoje ponašanje ovih 20 znakova pažnje

Koja je idealna razlika u godinama između cure i dečka?

Najčešće laži koje ćeš čuti od dečki: Kada kažu neku od ovih 9 rečenica, nemoj samo tako povjerovati

Prekid ne govoriti u vezi toksične rečenice uništavanje veze

Još vijesti