Slika nije pronađena
Prekid veze skoro nikad ne završava dobro, uvijek je netko povrijeđen i/ili ljut. Međutim, što ako se nalaziš u vezi u kojoj nisi sretna i prekid je nažalost jedini izbor?!

Ne možemo znati sluti li tvoj dečko da se vaš prekid bliži ili je to nešto o čemu razmišljaš samo ti. Svejedno, moraš bti svjesna da nijedan prekid nije jednostavan i bezbolan. Ali, postoji li uopće pravi način za nekoga ostaviti? Ovo su savjeti zahvaljujući kojima možeš prekinuti s dečkom na što bezbolniji način, a da ga usput ne baciš u depru.

via GIPHY1. Misli o njegovim osjećajima
Još si uvijek u vezi što znači da nisi važna SAMO TI. Naravno da je tebi bitno jesi li sretna, ali kod prekida moraš paziti i na osjećaje svog (još uvijek sadašnjeg) dečka. Misli o tome kako bi se ti osjećala na njegovom mjestu - tako ćeš najbolje znati što je ispravno.

via GIPHY2. Ne dozvoli da sazna od drugih
Više ne želiš biti u vezi s njim i to znaju svi osim njega?! Ni slučajno nemoj okolo govoriti da ga namjeravaš ostaviti jer ako to čuje od nekog drugoga, a ne od tebe, to stvarno ne bi bilo okej. Naravno da to smiješ podijeliti sa svojom najboljom frendicom, ali neka ta tajna ostane samo između vas.

3. Ne ostavljaj ga preko poruke
Što god odlučila, MOLIMO TE ne ostavljaj ga preko poruke. Iako prekid nikad nije okej, tvoj će dečko to mnogo bolje podnijeti ako s njim prekineš uživo. Razgovaraj s njim i razumno mu objasni zašto si se odlučila na prekid.

via GIPHY4. Nemoj se svađati
Ne znamo kako će tvoj dečko reagirati kad mu kažeš da prekidate, možda će to prihvatiti sasvim okej, ali bi možda mogao reagirati burno. U tom slučaju, nemoj vikati, svađati se ili ga vrijeđati. On je vjerojatno reagirao agresivno jer je povrijeđen, a mnogi dečki tako iskazuju svoje osjećaje. Budi smirena, a ako se situacija pogorša - najbolje je da odeš.

5. Izaberi pravo mjesto
Da bi vaš prekid prošao što bezbolnije (koliko je to uopće moguće!) moraš izabrati najbolje mjesto za to. Ni slučajno nemoj svog dečka obavijestiti da ga ostavljaš u restoranu, kinu ili bilo kojem drugom mjestu gdje će biti hrpa ljudi. Najbolje je da to obaviš nasamo, negdje gdje se neće osjećati toliko neugodno.

via GIPHYI na kraju, prije nego prekineš vezu sa svojim dečkom - dobro razmisli je li to stvarno ono šo želiš. Kasnije bi ti moglo biti žao, a vrijeme više nećeš moći vratiti. Mi ti želimo sreću i nadamo se da ćeš ispravno odlučiti?

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

HOROSKOP Rang lista znakova od onih koji lako prebolijevaju prekid do onih koji se nikad ne oporavljaju – gdje si ti?

HELP Prekinula si s dečkom, no on to ne prihvaća – kako dalje?!

KVIZ: Prekid ili ljubav zauvijek – saznaj kakva budućnost čeka vašu vezu

ljubav prekid veze savjeti za cure

Još vijesti