Slika nije pronađena
Većina cura zamišlja se u vezi, s 'gospodinom idealnim', s djecom nakon nekog vremena u sretnom braku, kao u bajci sa sretnim završetkom. Ipak, treba doći vrijeme za vezu, trebaš se iživiti prvo...

Neki tvrde da čovjek kad-tad mora 'podivljati' – izlaziti, upoznavati nove ljude, privlačiti ih i odbijati, razočarati se nekoliko puta...prije nego se 'smiri' s jednom osobom. Kako znati da je došlo vrijeme za 'smiraj' – za vezu u kojoj želiš i možeš biti trajno? Ako zamjećuješ neke od ovih znakova, vjerojatno još nije došlo to vrijeme.

1. Glumiš u društvu, na spoju i svugdje drugdje – osoba s kojom si u vezi te mora voljeti takvu kakva jesi, a da bi mogao, mora te poznavati. Daj mu priliku da te upozna kako bi vidjeli jeste li jedno za drugo.2. Znaš što želiš, ali ne znaš reći 'ne' – očajnički želiš vezu pa pristaješ na prevelike kompromise s kojima se kasnije ne možeš nositi (radilo se o preranom ulasku u intimni odnos ili prešućivanju komentiranja nečega što te smeta), a sve kako bi ga zadržala.

via GIPHY


3. Žuriš s pronalaženjem 'osobe svojeg života' – on će se pojaviti, ali ne možeš ga tražiti – ako je jedini kriterij za vezu da se dogodi što prije, veza je zadnje što ti treba.

via GIPHY


4. Misliš da ga možeš zadržati seksom – možeš ga (možda) privući seksom, ali zadržati sigurno ne – za kvalitetnu vezu potrebno je puno više.

via GIPHY


5. Ne možeš biti sama – moraš se prvo naučiti sama provoditi vrijeme i upoznati sebe – ako je i loša veza tebi bolja opcija od samoće, prihvatit ćeš bilo koga i vrlo vjerojatno nećeš biti sretna. Daj si vremena.


Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Što prije prestaneš to bolje - nerealna očekivanja koja imaš o vezama

Gdje je, s kim je, zašto je – stvari koje kuže cure koje su drama kraljice u vezama

Skoro su nas zeznule: Sve što su nam Disneyeve princeze savjetovale, a nećemo poslušati

sama kvalitetna veza singl spremna ljubavna veza U vezi ljubav života

Još vijesti