Slika nije pronađena

Upoznali ste se, skupa ste već neko vrijeme, stalo vam je jedno do drugoga i odlučili ste se na veliki korak – seks. Možda je taj trenutak došao spontano, možda ste dugo razgovarali prije toga, ali    problem na koji nailaze mnogi parovi zove se kondom.

Točnije, nedostatak istoga. Mnoge cure vode bitku sa svojim dečkima koji ne žele nositi kondome. Ovo su neke od najčešćih izlika/razloga zašto je to tako, a mi vam savjetujemo što da napravite u toj situaciji.


1. 'Nisam imao gdje kupiti' ili 'Bed mi je kupiti'
– jedna od čestih izlika. Zapravo im je bed ući u dućan i kupiti paketić. Ako mu je stvarno i iskreno bed dogovorite se da podijelite trošak pa kupiš ti ili odete zajedno u dućan pa će vam biti manje bed. Naravno, možeš i ti sama kupiti ali nemoj da briga oko toga padne samo na tebe.

2. 'Pazit ću' – vjerujemo da hoće, ali zar je ono živciranje poslije vrijedno toga? Što ako je ipak nešto procurilo sa strane? Što ako nije dovoljno dobro pazio? Što ako..? Ne treba ti to živciranje poslije seksa, lakše je staviti kondom pa da ste mirni i ti i on.

3. Ne zna ga staviti – skroz moguće. Iako mnogi dečki to isprobavaju doma mnogi ne znaju PRAVILNO staviti kondom. Pa je lakše reći da ga ne želi staviti nego priznati da zapravo ne zna. Za svaki slučaj nauči pravilno staviti kondom kako ne bi ti imala problema kasnije.4. 'Ako ti nisu plodni dani možemo bez kondoma'
– NE. Zašto? Jer kondom ne štiti samo od trudnoće nego i od spolno prenosivih bolesti koje mogu biti opasne i za tebe i njega.

5. 'Budem ga kasnije stavio' – najčešća greška. Najbolje je staviti kondom odmah na početku jer ćeš – vjeruj nam – dva sata nakon seksa početi razmišljati kao u točki dva. Što ako mu je nešto prije iscurilo? Što ako... Ponavljamo, ne treba ti ta muka.

6. 'Nije mi dobar osjećaj s njim, bolje mi je bez kondoma' – najjadnija isprika. Bez kondoma može jedino ako oboje odete na testiranje na spolno prenosive bolesti i ako oboje dobijete negativne rezultate. Što je moguće napraviti i sve više parova to radi – pogledaj OVDJE.


7. 'Ja ne volim kondome, hoćeš ti piti pilule uzimat?' – pilule su oblik kontracepcije, ali se prije toga svakako trebaš konzultirati s ginekologom. Paketić kondoma nije skup i manje je komplicirano ga nabaviti nego pilule.

8. 'Ako me voliš nećeš me tjerati na kondom' – razmisli želiš li zbilja spavati s dečkom koji ti kaže ovako nešto. Ne želimo vrijeđati nekoga, ali ljubav nema nikakve veze s nečijom brigom za zdravlje.

9. 'Alergičan sam na kondome' – okej, moguće. Puno cura alergično je na lateks, ali zato se u ljekarnama mogu kupiti kondomi bez lateksa. Problem riješen.

10. 'Premali su mi' – slatko. Kondomi se prodaju u više veličina i pliz, nemoj padati na ove fore.


Naš savjet: Naravno da će ti se zalomiti seks bez kondoma, ali probaj bar ti uvijek biti spremna. Imaj paketić uvijek uz sebe kad znaš da postoji mogućnost odnosa. I pričaj što više sa svojim dečkom o seksu, objasni mu neke stvari jer njima je uglavnom bed pitati. Ako znaš da si sigurna bit ćeš opuštena, a što ste više opušteni to će seks biti bolji. Jednostavno.

Foto: Pinterest

I.I.

Pročitajte još:

10 najvećih pogrešaka s kondomom koje radi previše parova

Znamo da ti je bed, ali moraš - kako reći dečku da želiš bolji seks?

Problem zvan seks – čega se najviše boje cure, a čega dečki?

Dečki kondomi Izlike seks kondom

Još vijesti