Slika nije pronađena

Nekada ne može pomoći niti komunikacija ni kompromis, a ovo su takve situacije. Dovoljan je jedan trenutak i jedna kriva odluka da sve izmakne kontroli. Čak i da se volite najviše na svijetu, ove će situacije raniti vašu vezu.

Nema te veze koja će iz ovih situacija izaći netaknuta i dalje jednako čvrsta kakva je bila i prije. Svih ovih 6 će ostaviti posljedice, a ako i ne dođe odmah do prekida, vaš odnos više neće biti isti. Neke su situacije ipak previše ozbiljne da bi samo odmahnuli rukom na njih i nastavili dalje, a ove pogotovo. One će dokrajčiti baš svaku vezu.

1.Nepovjerenje uzrokovano nekim događajem

Kada jednom izgubiš povjerenje u nekoga, to nije tako lako vratiti na staro. Nije nemoguće, ali uvijek ćeš u pozadini imati glasić koji ti neće dati mira i koji će preispitivati svaku stvar koju čuješ od te osobe koja je iznevjerila. Nepovjerenje neće doći samo od sebe i najčešće će za njega biti kriva neka situacija, bilo da si uhvatila dečka da ti laže oko nečega bitnog ili da jednostavno imaš osjećaj cijelo vrijeme da tu nešto nije kako treba biti.

2.Prijevara

Oprostiti prijevaru nije lako i ne bi niti trebalo biti nešto što ćeš napraviti. Ne kaže se bezveze da će onaj tko jednom prevari, to napraviti opet. Koliko god bilo osobi žao i tvrdi da neće više nikada, onom tko je prevaren ovo će ostaviti gorak okus u ustima i neće biti tako lako vratiti vezu na staro. Polovica veza kojima se ovo dogodi puknu odmah, a sigurno niti ova polovica koji ostanu zajedno ne uspiju svi prijeći preko toga.

3.Nedostatak komunikacije

Moći i znati komunicirati nije svima tako lako kako se čini, ali ovo je izuzetno bitno u vezama kako ne bi došlo do nesporazuma. Početi se ljutiti jer je dečko nešto pogrešno napravio, a ne reći mu zašto se ljutiš je totalno besmisleno i djetinjasto, ne razgovarati o budućnosti i vašem odnosu je isto nešto što se ne bi smjelo preskočiti… Komunikacija je ključna! Što god da je problem, treba reći na glas. U suprotnom će se previše toga skupiti i počet ćete se udaljavati.

4.Veza nije jednako bitna i tebi i njemu

Problem je i ako vam veza nije jednaki prioritet. Postoje ljudi kojima će veza i partner biti broj 1 prioritet, ali isto tako postoje i oni kojima će biti bitnije nešto drugo, primjerice obrazovanje i poslovni uspjeh ili hobi, obitelj ili prijatelji. Bitno je samo da ste ti i dečko na istoj valnoj duljini po ovom pitanju i da si u vezi s osobom kojoj je veza na jednakom broju prioriteta u životu kao i tebi. U suprotnom će kad-tad doći do izražaja ovaj problem i napraviti veliku svađu.

5.Nema kompatibilnosti među vama

Jednako kako je bitno da se privlačite fizički, treba postojati i kompatibilnost kada su u pitanju vaše osobnosti, interesi ili način života, ciljevi i planovi. Ako ste skroz različite osobnost, to na duge staze vjerojatno neće funkcionirati baš najbolje. Trebat će puno kompromisa i međusobnog poštovanja da bi se odnos između dvije totalno različite osobnosti očuvao, a to najčešće ne bude tako.

6.Nasilje, psihičko i fizičko

Ovo je nešto preko čega nikada, ali baš nikada, ne bi trebala niti jedna osoba prijeći. Očuvati vezu u kojoj postoji nasilje nema smisla. Čak i da se dogodi samo jednom – bježi iz te veze! Nasilje nije samo fizičko, ono može biti i psihičko, a jednako su oba problematična.

Pogledajte još:

Je li dovoljno zreo za vezu ili ne? Ponašanja koja će ti reći da dečko koji ti se sviđa još treba odrasti

Je li tvoja trenutna veza ona koja će trajati dugo? Ovi znakovi otkrivaju da stvarno mislite ozbiljno

Pitanja o seksu koja sve zanimaju, ali ih se srame pitati: Ovih 10 stvari trebaš znati prije prvog puta

prekid veze ubiti vezu loša ponašanja uništiti vezu

Još vijesti