Slika nije pronađena

Ova ste pravila sigurno čula sto puta. Neka od njih su toliko zastarjela da ne znamo kako su opće preživjela do današnjih dana i 21. stoljeća! Svako od sljedećih pravila možeš slobodno prekršiti, ukoliko misliš da time nećeš nikoga povrijediti!

1. Ako se sviđa tvojoj prijateljici, ne smije se sviđati i tebi!

I dok su bivši dečki iz ozbiljnih veza i dalje zabranjeni i veliki ‘ne-ne’, ne biste se trebale međusobno svađati zbog nekog dečka koji se sviđa objema ili svim curama iz društva. Ako se još ništa nije dogodilo niti je on pokazao ozbiljniju naklonost prema jednoj iz vašeg društva, a baš je tebe pitao za izlazak – vrijeme je za razgovor s frendicom (ili frendicama)! Pitajte ju: “Je li ti ok da izađem s Markom/Lukom/Ivanom večeras?”

Objasnite da vam je vaše prijateljstvo ipak na prvom mjestu, ali da nema smisla da se svađate. Ako te pozvao van, zašto ne bi i otišla? Naravno, ako je prijateljica ok s tom idejom. Ako pak osjetiš neku nelagodu ili ljutnju sa strane prijateljice, dobro razmisli je li vrijedno zbog njega uništiti prijateljstvo.

2. Nemoj mu prići! Čekaj da on priđe tebi!

Ovo pravilo je toliko zastarjelo da ne shvaćamo kako se uopće održalo na životu. Nema razloga da sama ne priđeš slatkom dečku koji ti je zapeo za oko. Plus, dečkima nema ništa privlačnije od samopouzdanja! Priđi mu i predstavi se – jednostavno, ali hrabro!

3. Čekaj sat vremena prije nego što mu odgovoriš na poruku

Ovog se pravila možete pridržati samo kad vam simpa prvi put pošalje poruku. Onda ti možda treba malo vremena da se smiriš, osmisliš što ćete napisati, udahneš duboko nekoliko puta. No, jednom kad se počnete dopisivati, bilo bi zbilja besmisleno (i izgubili biste puno dragocjenog vremena) da ga se nastavite pridržavati. Zamislite scenarij u kojem se dogovarate za kino!

4. Igrajte se nedodirljive i neosvojive!

Dečki su isto nervozni kada moraju preuzeti inicijativu i povući neki potez stoga im trebate nekim znakom dati do znanja da želite da vas i dalje ‘osvaja’, ‘lovi’ ili da se jednostavno mora još samo malo potruditi. Ako predugo budete distancirane, mogle biste ga potpuno obeshrabriti i otjerati.

Jednostavan dodir ili zavodljivi pogled dok pričate biti će dovoljni znakovi da vam se sviđa i da ste spremni za nešto više od prijateljstva.

5. Morate biti zajedno 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu!

Provedite svaku minutu slobodno vremena zajedno i ispalit ćete oboje kao kokice. Budi dovoljno samopouzdanja da shvatiš da je s tobom jer mu se sviđaš i da se ništa loše neće dogoditi ako u subotu oboje izađete odvojeno, svako sa svojim prijateljima.

Zapravo, ako mu daš prostora da mu počneš nedostajati, strast će samo biti još snažnija. Osim toga, različiti hobiji i provodi dat će vam dodatne teme za razgovor!

6. Čekaj 3 dana nakon dejta da mu pošalješ poruku!

Ako već misliš da mu ne trebaš slati sms čim se rastanete nakon genijalnog dejta, ne morate sigurno čekati 3 dana! Jednom kad osjetiš da si spremna javiti se napiši nešto jednostavno i slatko poput: “Hvala na večeri/piću/provodu! Bilo je super.

L.B./ izvor: Seventeen
foto: sxc.hu

veze dejtanje pravila

Još vijesti