Slika nije pronađena

Pomiriti se s bivšim ili bivšom odluka je koju nije uvijek lako donijeti. Nekad je to dobra ideja, a nekad baš i nije. Evo u kojim situacijama pomirba s bivšom ljubavi dolazi u obzir, a kada je to loša ideja...

via GIPHY


Znakovi da bi bivšu vezu trebao/la obnoviti...
1. Zaboravili ste (i riješili) probleme iz prošlosti
Važno je da oboje budete svjesni zbog kojeg ste to razloga prekinuli svoju vezu. Ti problemi moraju biti riješeni ako namjeravate ponovno biti zajedno, inače bi vam isto mogli opet stvarati probleme - a nije isključen ni ponovni prekid!

2. Još uvijek se volite
Prije nego opet prohodate, zapitajte se volite li se kao prije prekida? Ako je vaš odgovor 'da', sve je jasno i ne postoje razlozi zašto ne biste smjeli ponovno biti zajedno. Važno je da razmislite o tome želite li biti zajedno jer ne želite biti solo ili ne možete jedno bez drugoga. Ako je ovo drugo, nemate više o čemu razmišljati.

via GIPHY


3. Oprostili ste jedno drugome
Ako između vas još uvijek postoji ljutnja ili međusobno zamjeranje oko prošle veze i prekida, razumljivo je da nema šanse da vaša veza uspije. Oprostite li jedno drugome sve 'greške' iz prošle veze - vaša nova veza mogla bi upaliti.

4. Bliskiji ste nego prije
Ako jke vaš odnos još bolji nego prije prekida, ne postoji razlog zašto se ne bi pomirili i pokušali ponovno. Neki parovi tek nakon prekida skuže koliko se zapravo vole i koliko je njihova ljubav jaka.

5. Spremni ste na kompromise
U vezi ne postoji sebičnost i nikada neće uspijeti ako se nitko od vas dvoje ne želi promijeniti. Ovdje ne mislimo na neke drastične promjene, već malene kompromise koji mogu samo poboljšati vašu vezu.

via GIPHY

6. Ne sumnjaš da je ponovno dejtanje dobra ideja
Ako misliš da je ponovno dejtanje s tvojom bivšom ljubavi dobra ideja i osjećaš da je ovaj put to 'ono pravo', od nas imaš zeleno svjetlo.

A ovo su znakovi da pomirba s bivšim/bivšom baš i nije dobra ideja...

1. Još uvijek zamjerate jedno drugome
Ako ti ili on/ona i dalje ne možete zaboraviti na vaš prekid i kako je do njega došlo, mislimo da nije najbolje da ponovno nešto započinjete. Nikad nećete uspijeti ako ne zaboravite sve što je bilo i krenete ispočetka.

2. Više nema ljubavi kakva je postojala prije
Ako se više ne volite, stvar je jasno. Nema šanse da će vam veza potrajati ako između vas ne postoje nikakvi osjećaji, a pogotovo ako ih je manje nego što ih je bilo prije prekida.

via GIPHY


3. Bojite se samoće
Ponovno hodaje s bivšom ljubavi nije dobar lijek protiv samoće. Normalno je da nakon prekida proživljavaš teške dane, pogotovo jer ostaješ sam/a, ali vjeruj nam - dejtanje samo zbog toga 'da ne budeš usamljen/a' definitivno nije dovoljno dobar razlog. Uostalom, što će ti veza u kojoj nema ljubavi?

4. Ne želite se promijeniti
Ako se ni ti ni tvoja bivša ljubav ne želite promijeniti, teško da će vam ovaj put veza uspijeti. U svakoj vezi treba postojati želja za kompromisom, koliko nam god to nekad teško palo.

via GIPHY


5. Vaši frendovi misle da ne smijete ponovno prohodati
Da, znamo da vam uvijek govorimo da ne trebate slušati druge, ali ovaj put vaši bi frendovi možda mogli biti u pravu. Oni sve to gledaju sa strane i razmišljaju objektivno, što znači da vam mogu dati dobar savjet i možda biste ih trebali poslušati.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

'Opet sretna' nakon prekida - ovo su znakovi da si ga stvarno napokon preboljela

Ljubav nakon prekida – sestre Hadid ne mare za izreku 'podgrijana juha ne valja'

Razmišljaš o prekidu? Ovo je 5 najboljih načina kako prekinuti s dečkom


ljubav Prekid savjeti

Još vijesti