Slika nije pronađena

No što kada dođe vrijeme da više ne budeš single, nego da se 'skrasiš' s dečkom koji ti se sviđa i kojem se ti sviđaš? Odjednom te hvata panika i radije bi ga 'ghostala' nego bila s njim u vezi? Lako je moguće da imaš problem s vezivanjem, iako ga nisi niti svjesna.

Donosimo ti popis 7 znakova da te je strah vezanja!

1. Ne sviđa ti se ideja da postanete 'cura i dečko'

Iako ste ekskluzivni već tjednima, i dalje niste postali službeno cura i dečko, većinom zato što nisi spremna na taj korak. Od same ideje da ga moraš predstaviti kao svojeg dečka, bude ti slabo. Razmisli malo, je li ti bed zbog sadašnjeg dečka, ili ti je općenito bed o samoj ideji da budeš u vezi?

via GIPHY


2. Još uvijek nisi preboljela svojeg bivšeg

Ako se još uvijek tu i tamo uloviš kako razmišljaš o svojem bivšem, i više je nego očito da nisi spremna za novu vezu, pa i da se radi o Brad Pittu. Jednostavno nisi spremna za bilo što osim malo zafrkavanja s nekime, a bilo bi fer da onda to tako i kažeš drugoj osobi.

via GIPHY


3. Kada tvoji dragi krene s planovima za budućnost, bude ti slabo

Najdalje što razmišljaš o vas dvoje skupa jest za vikend i misliš da je to skroz okej. Kada tvojem dragom slučajno ispadne plan za neku dalju budućnost, srce ti malo preskoči. Ne da samo nisi spremna, nego ni ne želiš tako nešto. Jednostavno ne možeš zamisliti da budeš s istom osobom tako dugo.

via GIPHY


4. Fokusiraš se na negativne stvari u vezi

I da si u najboljoj vezi na svijetu i s najboljim dečkom na svijetu, našla bi mu barem deset mana. Od toga da je prepažljiv i prenježan, pa do toga da ti previše ugađa. Kada nešto ne želiš da uspije, onda ni neće uspjeti.

via GIPHY


5. Ponekad mu ne odgovoriš na poruku

Bila si online i vidjela si njegovu poruku, no jednostavno nemaš živaca za razgovor s njim? Praviš se blesava kao da nisi ništa vidjela, pa kada te pita što je bilo kažeš da nisi vidjela iako se nikada ne odvajaš od svojeg mobitela? Radije mu reci da nisi spremna za ništa takvo, nego da mu slamaš srce.

via GIPHY


6. Teško mu se povjeravaš

Stereotip je taj da su dečki ti koji imaju problem s povjeravanjem, no istina je da su cure jednako loše, ako ne i gore. Ako imaš problema s dijeljenjem tajni sa svojim dragim, a inače si uvijek chill s frendicama, možda jednostavno nisi spremna za vezu. Razmisli malo o vašem odnosu, o tome koliko se on tebi povjerava, koliko ti njemu.

via GIPHY


7. Imaš osjećaj da si zarobljena

Kako je Holly Golightly, legendarni lik koji je utjelovila Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' rekla, ljudi nisu naši da bismo ih posjedovali, pa tako ne želiš ni ti biti nečija. To je skroz normalna stvar, no što ako objektivno gledano, situacija nije takva, nego je to samo kako se ti osjećaš, iako ti svi kažu da nemaš zašto brinuti? Jednostavno nisi spremna za vezu...

via GIPHY


Ako si se prepoznala u nekima od ovih stvari, najbolje bi bilo da popričaš sa svojim 'dečkom' i kažeš mu na čemu ste i kako se ti osjećaš. Možda bude pun razumijevanja, a možda svatko pođe svojim putem: u svakom slučaju bolje od muljanja!

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Dečki u vezama – činjenice za koje do sada vjerojatno niste znale

6 stvari koje se NE rade u vezama - načini kako da ipak zadržiš svog dečka

Pet najčešćih problema koji se pojavljuju u dugim vezama – jesi li spremna za njih?

veza dečko problem