Slika nije pronađena

Kada se s nekime tek upoznaš, nije neobično da na početku vidiš samo dobre stvari koje ta osoba ima za ponuditi, a one malo lošije ti promaknu dok ne bude prekasno i dok se već ne zaljubiš preko glave. Ovo su osobine koje nikako ne bi smjela ignorirati.

Lijepo je i poželjno razmišljati pozitivno i tražiti u svemu nešto dobro. Ali nekada treba biti i realan i pogledati cijelu sliku. Pogotovo kada si tek upoznala nekog dečka i jako ti se svidio. Čini ti se da je apsolutno savršen, ali je li stvarno? Prije nego se u potpunosti zaljubiš i izgubiš glavu, provjeri ima li on ove osobine. Ima ih 7 koje su na crnoj listi i na koje treba posebno paziti jer one nikako nisu poželjne na dečku s kojim želiš biti. Nemoj misliti da ćeš ga promijeniti jer to gotovo nikada ne uspijeva. Ako ima ove osobine lošeg dečka, najbolja stvar koju možeš napraviti je maknuti se od njega ili ga frendzonati.

1.Nikada se ne drži dogovorenih planova
Čini se kao sitnica što povremeno zaboravi da ste imali dogovor ili što otkaže u zadnji tren jer ima nešto važno za obaviti, ali to nije sitnica. Svima se može dogoditi da im nešto izleti u zadnji tren, ali to se može dogoditi jednom ili dva puta, ne baš konstantno. Znak da je loš materijal za dečka je i ako su jedini planovi koje uvijek uspijete realizirati ti da se nađete kod tebe ili njega doma kada vam nema staraca. Ova osobina bi trebala biti deal breaker.

2.Fokus je na seksu
Prava veza je više od samo seksa. Iako je i seks bitan dio veza u kasnijim godinama, nije najbitniji i ne bi se trebalo sve vrtjeti oko njega. Kada se nađeš s dečkom kojem je samo glavni cilj svakog vašeg druženja da te odvuče u krevet, to nije netko s kime te očekuje super veza. Trebate se povezati na puno više područja od samo ovog.

3.Emocionalno je nedostupan
U vezi bi i ti i dečko trebali biti u mogućnosti otvoriti se, pokazati osjećaje i pričati o svemu. Ako ti dečko odbija bilo kakvu emocionalnu povezanost, ne želi pričati kada se dotaknete osobnijih tema, ne znaš kako se zapravo uopće osjeća po pitanju osjećaja za tebe i sviđaš li mu se uopće – to su znakovi da drži distancu i da ti ne želi dati pristup svojim emocijama. A ako makneš taj dio odnosa, što ti ostaje i je li to prava veza?

4.Ne zanimaju ga stvari oko kojih si ti strastvena
Jako teško da će se bilo kojem dečku dati slušati o novoj paleti sjenila koju si kupila i novom ružu koji baš jako želiš – svaki tjedan ispočetka. Dečko kojem je stalo i kojem se sviđaš uvijek će htjeti čuti o stvarima koje te zanimaju, ali to ne znači da ga trebaš gušiti. Ovdje se više misli na to da neće biti zainteresiran ni za jedan aspekt tvog života i tvoje interese i hobije. Sigurno ima neka aktivnost koju oboje volite – to može postati vaša stvar. Ako tako nešto ne možete naći  i on ne želi dati priliku idejama koje imaš, to nije dečko kakvog želiš.

5.Moraš paziti što kažeš ili radiš da se on ne naljuti
Kada imaš osjećaj kao da moraš hodati po jajima oko njega, to nije dobar znak. Pitati se kako je raspoložen danas i što smiješ reći, a što ne da se ne naljuti na tebe, nije karakteristika osobe s kojom želiš biti u vezi. Kada cijelo vrijeme imaš osjećaj da se igra toplo-hladno, zapravo ti daje znak da mu nisi dovoljno važna da se potrudi.

6.Sebičan je
Osjećaj da uvijek ti moraš nešto žrtvovati za vas nije dobar osjećaj. Ti moraš otkazati planove s frendicama jer se on sjetio da trebate vidjeti baš sada, uvijek gledate filmove koje on želi, radite stvari koje on želi... Veza bi trebala biti kompromis u kojem ćeš nekada ti biti ta po čijoj će volji nešto biti, a nekada on. Ne uvijek ista osoba.

7.Tvoje ga frendice ne vole
Tvoje best frendice ti sigurno ne žele ništa loše niti će zato što su ljubomorne na tvoju vezu namjerno hejtati nekoga. Najčešće će to ipak raditi jer vide da ta osoba nije dobra i nije za tebe. Ti si možda previše u oblacima da primijetiš neke stvari, ali one su čvrsto na zemlji i imaju objektivniji pogled na njega. Zato nemoj njihovo mišljenje sljedeći put samo tako otpisati.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Antonio Guillem

M.T.

Pogledajte još:

Teme za razgovor sa simpom dok se dopkate ili na dejtu: 32 pitanja koja ga možeš pitati kada razgovor stane

Kad krene čudno ponašanje: 5 znakova koji pokazuju da planira prekinuti s tobom vrlo uskoro

Hvalite li se vezom ili ju skrivate? Saznajte što vaše objave na Instagramu govore o vašoj vezi

osobine osobine na dečku veza ljubav dečko loše osobine

Još vijesti