Slika nije pronađena

Došao je i taj trenutak – tvoj prvi spoj s dečkom koji ti se već dugo sviđa. Do sada si naravno proučila cijeli njegov Facebook profil, znaš sve fotke na Instagramu i znaš točno dane kojima ima trening i upućena si u njegov život, no i dalje te frka prvog spoja. Glavni strah je, osim eventualnog poljupca, o čemu pričati?

Što ako se dogodi situacija u kojoj oboje zašutite i ne znate o čemu pričati. Baš kao što uvijek nosimo maramice ili rezervni uložak, pripremi se i za ovu situaciju. Ovo su neka pitanja koja će spasiti svaku neugodnu tišinu na prvoj dejtu:

1. Što radiš u inače nakon škole?

Iako već znaš da trenira tenis i glumi u kazalištu, bolje je to čuti od njega. Tada možete pričati o njegovim hobijima pa o tvojim i gle – prošlo je vrijeme!2. Što ti se najbolje dogodilo ovaj tjedan?

Ne treba ulaziti u neke ozbiljne rasprave već na prvom spoju pa je bolje pričati o nekim laganim, životnim temama kroz koje možeš saznati sitnice o njemu.


3. Imaš li kućnog ljubimca?

Ako ga ima vjerojatno ga obožava pa možete pričati o tome. Naravno, možeš mu predložiti da odete skupa prošetati njegovog psa sljedeći put.


4. Što voliš jesti, a što ne možeš smisliti?

Hrana je uvijek super tema za pričanje. Možeš mu reći da si čula za neki cool novi restač i da sljedeći put možete otići tamo. (suptilno si dogovorila drugi spoj!)5. Koji ti je najdraži predmet u školi?

Ako idete u istu školu možete tračati i profesore, a možda njemu baš ide matematika koju ti mrziš. Ima li bolje nego spojiti ugodno s korisnim – možda baš on može postati tvoj novi mentor za učenje!6. Što želiš biti kad narasteš?

Možete pričati o tome koju srednju školu ili fakultet želite upisati, a to će ti otkriti njegove interese i ambicije.7. Koji ti je najdraži film ili serija?

I dok on priča o Ratovima zvijezda ti u rukavu već imaš sljedeće pitanje: Hoćeš da odemo pogledati u kino onaj super novi film, svi kažu da je super!8. Gdje si zadnje putovao?

Putovanja su isto cool tema! Gdje je bio, što je radio, s kim je bio, kakvu hranu je probao... Tema koja će sigurno ispuniti vrijeme.9. Kada si rođen?

Naravno da znaš, ali ova tema se može pretvoriti o raspravu o rođendanskim partyjima, ludim iznenađenjima i najboljim poklonima.10. S kim se družiš i gdje izlazite?

Tema o prijateljima je super jer puno govori o njemu. Također, možeš dosta toga saznati o njemu na temelju toga gdje izlazi i kakvu glazbu sluša.


Foto: Shutterstock/ Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Nervoza prvog spoja: savjeti za idealan prvi dejt

Preživjeti prvi spoj: Kako ga osvojiti već na prvom dejtu?

Mašta radi svašta: 10 super zabavnih ideja za spoj!

pitanja spoj prvi spoj

Još vijesti