Slika nije pronađena

Prekidi su uvijek teški bez obzira na to prekidamo li s osobom koja nam je i dalje draga ili s nekim tko se na kraju pokazao kao totalni idiot. Nažalost, u pubertetu se najčešće susrećemo s ovom drugom vrstom, ali svejedno – ne bismo trebali kasnije tračati tog momka.

Bilo bi dobro da naši negativni osjećaji prema bivšem prestanu odmah čim prekinemo vezu, ali to se uglavnom ne događa. Nekada smo ogorčene što smo ispale navine i jer je on lagao ili bio licemjeran pa krenemo svim živima prepričavati neke detalje iz veze i pričati o tome `koliki je on kreten`, a zapravo bismo se trebale suzdržati.

Kakav god on bio, naše ogovaranje govori više o nama nego o njemu pa prema tome ovdje je 6 razloga zašto ne trebaš ogovarati bivšeg:

Što ga više ogovaraš više misliš o njemu

Istina je – svakim ogovaranjem prisjećaš se još nekih stvari o njemu i bez obzira na to što su ti puna usta bivšeg u negativnom kontekstu, svejedno misao o njemu postoji u tvojoj glavi. Trebaš ga prestati ogovarati jer to negativno utječe na tebe i tvoje osjećaje, a cilj je da ga što prije zaboraviš i nastaviš živjeti svoj život.


Tvoje ogovaranje govori više o tebi nego o njemu

Normalno je kada bivše prokomentiramo s najboljim prijateljima, ali ako ga teško ogovaramo pred svima tada to više govori o nama nego o njemu. Općenito, ljudi ne vole osobe koje ogovaraju te nakon nekog vremena počnu misliti o njima kao o očajnima i zločestima.



Neke stvari znaš o njemu samo zato što ti je vjerovao

Detalje o njemu znaš zato što ti je vjerovao i povjeravao ti se, a trebaš se prisjetiti da i on zna neke stvari o tebi za koje ne želiš da se saznaju. Izdavanje njegovih najsramotnijih tajni pred ljudima koje i on poznaje je skroz bezobrazan čin i to se ne treba raditi jer kako se kaže `tko se mača laća od mača i pogiba`.

Ogovaranje sprječava da se osjećaš `single`

Djevojke, razmislite: kako ćete dobiti osjećaj da ste slobodne ako stalno govorite o bivšem i tračate ga? Vjerojatno nikako, a to nije dobro! Tek kada se uistinu osjećamo `single` možemo krenuti dalje sa životom, doći k sebi i možda potražiti neku novu osobu za ljubav.


Dovest ćeš se u neugodne situacije

Ako ste bili malo duže u vezi postoji vjerojatnost da imate iste prijatelje, a iste ljude sigurno poznajete, a to opet znači da te tvoje ogovaranje može dovesti u neugodne i glupe situacije. Prva stvar, vašim zajedničkim prijateljima može biti super nelagodno slušati kako blatiš bivšeg koji je ujedno i njihov frend. Osim toga, to će sve na kraju doći do njega, a ponavljamo – karma je zeznuta stvar.


Nije tvoj `posao` da praviš sliku o njemu za druge ljude

Kakav je on kao osoba i kakav je bio prema tebi kao dečko su skroz neke druge stvari. Nitko ne kaže da to nije povezano jedno s drugim, ali vjeruj nam – nije tvoja obaveza da svima pokušaš nametnuti svoje viđenje njega. On nije dečko tih ljudi, ali je bio tvoj dečko. Stvaranje krive slike o nekome na osnovu vlastitog iskustva nije dobro kao ni samo ogovaranje.






bivsi tračanje ogovaranje

Još vijesti