Slika nije pronađena

Tada druge osobe (nama više ili manje bliske) naše osobne informacije izlažu javnosti – u školi, u izlasku, na kavi, preko društvenih mreža... I mi se u najmanju ruku osjećamo neugodno, a vjerojatno i razočarano, 'ogoljeno'... Što napraviti? Kako dalje?

1. Nemoj se osvećivati

– nemoj izmisliti neki trač ili plasirati neki drugi donekle istiniti o osobi koja je počela širiti trač o tebi. Osveta nikad nije rješenje. I ne želiš se spuštati na razinu tih osoba – to je jednostavno jadno.

via GIPHY


2. Osveta se poslužuje hladna – a ti se služi samo istinom! Operi se od tračeva govorenjem istine o sebi i oni koji su ti pravi prijatelji će povjerovati tebi. Oni su ionako jedini bitni, a oni koji te tračaju su manje bitni od mrava u tvojem životu.

via GIPHY


3. Okruži se pravim prijateljima – čim čuješ da te neki od tvojih frendova trača, znači da nije dobar prijatelj! To će ti poslužiti kao 'test odanosti' nakon kojeg ne smiješ ostati isti/ista. Pravi prijatelji će ti tijekom tog ružnog perioda biti podrška i to otvorena.

via GIPHY


4. Nemoj dozvoliti da ti tračevi poruše samopouzdanje – suprotstavi se osobi koja je započela trač javno (ne, pod tim ne mislimo da kreneš histerizirati u javnosti, tući ju ili se derati) i mirno. Svojim stavom daj joj do znanja da nije u redu da širi neistine o tebi i traži ispriku. I nemoj dati do znanja da te slomila – to nikad!

I zapamti: nijedan trač nije zanimljiv zauvijek! I onaj o tebi će biti 'prežvakan' i dosadan već za par dana... Baš svima!

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitaj još:

Jedna rečenica kojom iste sekunde možeš zaustaviti tračanje

'Cure tračaju, dečki ne' - stereotipi o spolovima koji su totalna laž

Kako izaći na kraj sa školskim tračevima?

tračanje trač-babe ogovaranje savjeti

Još vijesti