Slika nije pronađena

Tvoj dečko stalno visi na mobitelu: Facebook, Snapchat, WhatsApp, Instagram – uvijek tipka ili nešto gleda. Još je gore ako si i inače ljubomorni tip pa njegovo stalno dopisivanje s nekim drugim jednostavno ne možeš podnijeti.


Zamisli situaciju: nakon škole otišli ste pojesti nešto i usred jela on se digne i otiđe na wc, a mobitel ostavi na stolu! Pitanje glasi – hoćeš li mu prčkati po mobitelu ili ne?

Uz sve te društvene mreže koje nas okružuju stvarno je teško ostati ravnodušan, ne pitati se s kim to dečko tipka ili koga je počeo pratiti na Instagramu i zašto. Čak i ako mu vjerujemo, teško je ponekad se ne zapitati.


Prije tri godine The Telegraph je proveo istraživanje koje je pokazalo da su dečki ti koji više njuškaju nego cure. Istraživanje je pokazalo da bi čak 31 posto osoba koje saznaju da im bolja polovica prčka po mobitelu odmah prekinuli.


Je li njuškanje zbilja vrijedno toga?

Ali što napraviti ako nas nešto baš muči ili kopka?

Stručnjaci kažu da kopanje po mobitelu nije rješenje. Možda nećete pronaći poruke od druge cure, ali ćete pronaći nešto treće što će vas smetati i to će samo stvoriti dodatne probleme. Isto tako, čitanje nečeg što je tvoj dečko napisao možeš protumačiti na skroz drugačiji način. A i budi iskrena, koliko puta ti curama napišeš nešto što uopće ne zvuči kao ti.

Zašto ne kopati?

Invazija privatnosti

Kad je riječ o prčkanju po mobitelu uvijek vrijedi zlatno pravilo – ne radi drugima ono što ne želiš da drugi rade tebi. Ponekad bi umrla od sramote da dečko čita poruke koje šalješ svojim frendicama. Možda si baš prokomentirala da je Marko iz B razreda jako zgodan, dečko ti to vidi, ostavi te, a ti uopće ne bi nikad bila s Markom. Samo ti je zgodan. Ukoliko bi saznao da si mu kopala po mobitelu postoji mogućnost da ti više nikad ne bi vjerovao. Je li vrijedno toga?


To stvara naviku

Ako njuškaš jednom, nastavit ćeš to raditi. Ovisi o tome što nađeš, željet ćeš saznati nastavak priče. A i ako shvatiš da možeš to raditi bez da on sazna, to će stvoriti dozu uzbuđenja i nećeš moći prestati.To će stvoriti dodatne probleme

Ako mu imaš potrebu kopati po mobitelu, to može značiti da imate puno veći problem od toga da je on stalno na mobitelu. To može značiti puno toga, ali uglavnom ukazuje na to da si ti nesigurna ili ne vjeruješ u vašu vezu.


Ne odobravano njuškanje po mobitelu, osim ako baš moraš, ali onda riskiraš sve ovo gore navedeno.

Naš savjet glasi da lijepo probaš porazgovarati o tome što te muči s dečkom. Nemoj mu reći da si mu kopala po mobitelu već o tome da si nesigurna i da želiš znati možeš li mu vjerovati.


Drugi korak je da poradiš sama na sebi i svom samopouzdanju. Ti si divna i svaki bi dečko bio sretan da te ima uz sebe.


Foto: Giphy/ShutterStock

I.I.

Pročitajte još:

Emocionalna nevjera – što je to?

Kad chat prijeđe u prevaru: Gdje je granica?

Pjesme koje govore o prevari i varanju

nevjera kopanje ? mobitel

Još vijesti