Slika nije pronađena
Ponekad je teško spoznati radi li se o kronično lošem odnosu koji je nepopravljiv, premalo uloženog truda u odnos ili samo o fazi koja je prolazna. Ipak, postoje znakovi da je došlo vrijeme za prekid...Možeš prijeći preko toga da on i dalje ne zna koje je tvoje omiljeno cvijeće, čak možeš ignorirati njegove frendove koji ti idu na živce, pa i činjenicu da vam se životni planovi razilaze, ali neke stvari jednostavno jesu razlog za prekid. Donosimo popis opravdanih razloga za prekid.

1. Među vama više nema kemije – s vremenom se partneri u vezi opuste i to je normalno, ali svejedno ti mora ostati 'napet' i moraš željeti provoditi vrijeme s njim na što više načina.

2. Već duže vrijeme ti s njim nije zabavno – nije sve u životu zabavno i morate si biti podrška u teškim trenucima, ali on bi trebao biti tvoje 'svjetlo na kraju tunela'. Nasmijavanjem i neopterećujućim druženjem rješavaš se stresa, anksioznosti, povezujete se na neki novi način i gradite povjerenje. Ako toga nema, razmisli želiš li ostati u tom odnosu.

3. Ne poštuje te – poštovanje je osnova na kojoj se gradi odnos, ako ga nema, nema ni normalnog odnosa.4. Kada ste zajedno, on češće gleda u mobitel nego u tebe – kad provodite vrijeme skupa, tako se i ponašajte – fokusirajte se jedno na drugo, a ostalo stavite po strani.

5. Sve drugo mu je bitnije – da, ponekad i mi cure želimo provesti večer s frendicama, s obitelji ili doma pod poplunom, ali... to ne smije postati svakodnevna pojava. I on mora doći na red u tvojem tjednom rasporedu, baš kao i ti u njegovom.


6. Stalno se svađate – s vremenom biste se trebali sve više razumjeti i više povjeravati jedno drugome. Izvrtanje tuđih riječi nije dobar znak, a konstanta svađa nikako.Kada primijetiš neke od tih znakova, brzo reagirajprvo razgovaraj s njim, probaj mu ukazati na probleme koji postoje i detektirati vrijeme kada je sve krenulo 'u krivo'. Tako ćeš doći do izvora problema iz kojeg je nastala katastrofa od vašeg odnosa, a onda sve dobro prespavaj. Kada odlučiš što želiš – prekid ili dati mu novu šansu, pozovi ga na 'vaše mjesto' i elaboriraj zaključak. Tako će biti najbolje za oboje...

Foto: Pixabay

M.Z.


Pročitajte još:

5 razloga zbog kojih prekid s frendicom više boli od prekida s dečkom

Ne pate sve cure nakon prekida - tajna onih koje se osjećaju mrak

Želim prekid, volim ga, nije to to, nije tako loš - misli koje imaš prije prekida

dečko znakovi Prekid kemija Loša veza

Još vijesti