Slika nije pronađena

Svi prije ili kasnije dobiju nogu, odnosno ljubavni partner odluči da više ne želi biti u vezi. Nijedan prekid nije lak, ali postoje oni koje svakako treba izbjegavati i prakiticirati ih – NIKADA!

Ako ste imali tu nesreću pa vam se doista dogodio prekid na neki od ovih načina, onda suosjećamo s vama. No, sve to skupa zapravo više govori o osobi koja na ovaj način prekida, a jednu takvu kukavicu, šupljogljavca i egomanijaka bolje je i ne imati u vlastitoj blizini.

Prekid preko SMS-a

'Žao mi je, ali mislim da ovo neće ići! Zbogom! :-(' samo je jedan od mogućih SMS prekida. Osoba koja ovo pošalje nema nimalo empatije, suosjećanja prema drugima. Doista, kakav moraš biti da bi prekinuo na ovaj način?

Brijanje s drugom/im

Ovo je plitko kao i sapunice u kojim se često događa ovakav scenarij – žvalj, žvalj s drugom/im kako bi tvoj/a sadašnji/a shvatio/la da je gotovo. I ne samo da je plitko već i totalno kukavički!

'Nikad te nisam voljela/volio!'

Ovo je zasigurno jedan od najokrutnijih prekida ikad. Naime, ako te tvoja druga polovica nikada nije voljela, što su onda sve one lijepe uspomene koje nosiš na vaše zajedničke trenutke?

'Moja mama ima pravo'

Ako vam se ne sviđa veza u kojoj ste, onda nikako nemojte miješati treću osobu u cijelu priču. Ako nju/njega nije voljela vaša mama (prijatelj, rođak...), on/a je to zasigurno osjećao/la i neslaganje je bilo uzajamno, no prebacivanje krivnje na nekog trećeg pravi je kukavički potez.

'Bolje budimo prijatelji'

Ovo je također zamagljivanje istine i davanje lažne nade. Pa svima je dobro poznato da je nakon ljubavne veze teško ostati i u pristojnim odnosima, a kamoli u prijateljskim.

'Tebi treba pomoć'

A kome ne treba pomoć? Ako smatrate da druga polovica ima problema s nekom ovisnošću ili sličnim, nemojte to koristiti kao razlog za prekid jer će se osjećati totalno jadno. Osim toga, mislite li da će sada prihvatiti vaš dobronamjerni ispad iskrenosti i savjet od osobe koja joj je dala nogu. Mo'š si mislit'!

Izbjegavanje

Još jedan kukavički potez – izbjegavanje na sve moguće načine kako bi druga strana sama zaključila da s njom ne želite ništa. Znači, izbjegavanje poziva, poruka, susreta općenito. Hm, doista najkukavičkija od svih metoda!

'Predobra/ar si za mene!'

Ovo je mlaćenje prazne slame. Zapravo onaj koji prekida želi ostavljenoj strani malo podignuti ego i iz tog razloga izvaljuje ovu rečenicu. Jasno je što se iza toga krije – surovi i jednoznačni prekid.

N.LJ.J.
Foto: sxc.hu

Prekid ljubav veza