Slika nije pronađena

Ne želiš da se prekine vaše prijateljstvo, pogotovo ako ono traje već godinama, ali tvoja je frendica jednako zagrijana za lika od kojeg i tebi srce zatreperi, i što sada? Možda nije sve tako crno kako se čini na prvu.

Koliko god voljela svoju frendicu, ako se dogodi situacija da se obje opasno zaljubite u istog dečka, vaše bi se prijateljstvo moglo naći na rubu ponora. Što napraviti i kako u takvoj situaciji reagirati, a da svi prođu što manje povrijeđeni, ali i da na kraju krajeva ne izgubiš prijateljicu? Kako pristupiti u takvoj situaciji i postoje li neka pravila, girls code, na koji se možeš pozvati i spriječiti katastrofu? Čak i za ovakve najopasnije situacije postoji rješenje...

Prvo i najbitnije – nemoj odmah poludjeti


Paničarenje nikada nije riješilo nijedan problem pa tako najvjerojatnije neće ni ovaj. Kada saznaš da se i tvoja BFF zaljubila u istog dečka u kojeg si i ti, nemoj poduzimati ništa. U tom ćeš trenutku vjerojatno napraviti nešto što bi kasnije mogla požaliti, zbog čega je najbolje pokušati se smiriti, udahnuti i tek onda procijeniti situaciju. Najbitnija stvar je da prvo što objektivnije proučite je li dečko pokazao romantično zanimanje za neku od vas. Ako je, onda nema rasprave, sve je jasno. Dobar prijatelj se neće gurati i pokušati BFF oteti dečka ako je i on sam već pokazao tko mu se sviđa.

Ako se radi o dečku s kojim se tvoja BFF već viđa – uzmi malo vremena prije nego išta napraviš ili kažeš


Možeš se naći i u situaciji gdje se preko svake mjere zaljubiš u dečka s kojim se tvoja BFF već  neko vrijeme viđa. Tada je posebno bitno ne poduzimati nikakve akcije odmah, jer to moguće znači i kraj prijateljstva. Ako si osoba koja se lako zaljubljuje, onda tek nemoj ništa poduzimati jer možda će ti se već za dva tjedna sviđati netko drugi. Pričekaj malo, čekaj da prođe mjesec dana, nemoj razmišljati o njemu na taj način i vidi što će se dogoditi i kako ćeš se osjećati.

BFF uvijek treba biti prije dečka na ljestvici prioriteta


Koliko ti se god neki dečko sviđao, sjeti se koliko voliš svoju BFF i koliko ste toga prošle zajedno. U većini slučajeva, odabrati dečka prije BFF je najgluplja stvar koju možeš napraviti. Budi realna, koje su šanse da je taj dečko tvoja srodna duša i da ćete zauvijek ostati zajedno. Jer ako nisi 100% sigurna  u to, nemoj ga stavljati prije frendice.

Ovo nije vrijeme da budeš djetinjasta


Bez obzira koliko imala godina, kada se nađeš u ovakvoj situaciji, u tebi će prevladati inatljivo dijete koje će htjeti da bude po njegovom bez obzira na sve. Ovo je trenutak kada trebaš pokazati koliko si odrasla i zrela, jer iako se sada može činiti kao pobjeda da ti osvojiš dečka, a ne frendica, za par tjedana ili čak i dana kad ćeš htjeti neku super vijest podijeliti s BFF i sjetiš se da ne razgovarate – bit će ti žao.

Ne laži


Kako ni u jednoj drugoj situaciji, pa tako ni u ovoj, nemoj lagati. Kada saznaš da se tvoja simpa sviđa i tvojoj frendici, nemoj se brzo ići s njim nalaziti njoj iza leđa. Ipak ti je to frendica i ne želiš je povrijediti.


Ovakve se situacije ne događaju baš svaki dan i zato nauči sada iz svih grešaka koje napraviš, jer sigurno ćeš ih napraviti. Možda ćeš povrijediti frendicu, možda dečka, a možda i sebe, ali što god da napraviš, stoji iza svojih postupaka i ako se ikada ponovno nađeš u takvoj situaciji, znat ćeš se bolje snaći.

Nauči nešto iz tog iskustva


I kako se god situacija rasplela – ne krivi sebe za ništa


Nekada će se ovakva situacija riješiti kao od šale, ali nekada možda i neće – ako izgubiš frendicu ili stvari ne završe dobro u vezi tebe i dečka koji ti se sviđa, nemoj se ubijati u pojam i kriviti sebe jer je ispalo tako kako je ispalo. Kada se zaljubimo, radimo stvari koje inače ne bi i ne razmišljamo bistro. Nemoj mučiti samu sebe analiziranjem situacije i što si mogla napraviti drugačije – kada prevladaju osjećaji, teško je raditi nešto što je razumno.

Foto: Freepik – yanalya/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

*OPREZ* Mi smo ih pitali, oni su nam otkrili! Što sve dečki misle da bi cure trebale znati o njima?

Iznenadi dečka (ili curu)! Donosimo ti 15 slatkih ideja koje možeš lako realizirati i pokazati koliko ti je stalo

Osam načina kako uspješno nasmijati bilo kojeg frajera – i usput osvojiti njegovo srce!

dečko zaljubljenost bff LJubavni trokut

Još vijesti