Slika nije pronađena

Poslije seksa nema kajanja, to već svi znamo. 'Kruna' ljubavi, seks, se treba konzumirati odgovorno, a da biste bili sigurni da ste spremni, prvo provjerite imate li funkcionalnu zaštitu. Već smo vam objasnili zašto navijamo za kondome, a sada vas moramo podsjetiti na važnost dobrog skladištenja jer ono je ono što viđate u filmovima (i najčešće u stvarnosti) potpuno pogrešno! Sigurno većina vas kondome skladišti u novčaniku ili u džepu, a time se smanjuje njihova kvaliteta, napomenula je stručnjakinja za seksualno zdravlje, Karin O'Sullivan za Metro.co.uk.

'Vrućina, vlaga, trenje i svjetlost utječu na kvalitetu kondoma, zbog čega im se smanjuje učinkovitost', rekla je Karin. Ako ga uvijek želite imati sa sobom i to pouzdanog, ona sugerira da kondom stavite u originalnom pakiranju u svilenu vreću pa u torbicu u poseban pretinac ili u zaseban džepić u novčaniku, ali redovito kontrolirajte rok trajanja i pazite da ne bude zametnut pod teškim stvarima.

Da, prezervativi isto imaju rok i bilo bi dobro da ga se držite. Jer novi paketić košta puno manje od djeteta ili liječenja spolnih bolesti.S druge strane, najbolje mjesto za čuvanje zaštite je u ladici noćnog ormarića, odnosno na suhom i mračnom, ali svi znamo da si 'taj luksuz' mogu priuštiti samo rijetki (kojima roditelji ne kopaju po stvarima u sobi i koji doma mogu dovesti curu/dečka). Ipak, jednom kada ćete moći 'to' raditi doma, sjetite se ove upute stručnjakinje Karin.Foto: Giphy/American Pie Screenshot/Profimedia


M.Z.

Provjeri još...

Imamo četiri dobra razloga – evo zašto najviše navijamo za kondome od svih vrsta zaštite

Baš tada sretneš člana obitelji na blagajni – pet faza 'sramoćenja' kada kupuješ kondome prvi put

10 najvećih pogrešaka s kondomom koje radi previše parova

kondom prezervativ Zaštita Čuvanje

Još vijesti