Slika nije pronađena

Ari je bila na dobrom tragu i dala ti dobar savjet sa svojim nedavnim hitom, a evo zašto ju trebaš poslušati i biti zahvalna za bivšeg. Vjerovala ili ne, koliko je god bio loš, donio ti je i nešto dobro.

Kada prekineš s nekime ili je taj netko prekinuo s tobom, sigurno si ljuta i povrijeđena, a sav hejt usmjeren je na tu jednu osobu, koja je to možda zaslužila, a možda i nije (iako vjerojatno je). Ako te bivši na bilo koji način povrijedio sigurno ti je najmanje draga osoba na svijetu, ali svejedno, trebaš biti zahvalna za njega. Možda si zbog njega narasla kao osoba ili naučila nešto novo. Postoji pet razloga zašto bi trebala biti zahvalna za bivšeg, iako ti to možda zvuči kao da nije primjenjivo u tvom slučaju, s ovim ćeš se razlozima sigurno složiti, čak iako ga mrziš iz dna duše.

1. Stvorili ste zajedno neko lijepe uspomene


Što god da se dogodilo i rastavilo vas, sjeti se početka kada ste se tek upoznali i počeli dejtati. Ne bi se počela viđati s njime da si mislila da je grozna osoba. Iz tog početnog doba sigurno imaš neke lijepe uspomene koje ste stvorili zajedno. U nekom je trenutku sve krenulo po krivu, ali prije toga ste dijelili neke romantične i slatke trenutke, koje ne bi trebala zaboraviti bez obzira na cijelu sadašnju situaciju. Nemoj dozvoliti ružnim trenucima da zasjene one lijepe. Od hejta prema nekome nitko nema nikakve koristi, samo ćeš se osjećati lošije i ljuće.

2. Upoznala si preko njega neke kul ljude


Ako ti i bivši niste iz iste ekipe sigurno te upoznao sa svojim društvom, među kojem si upoznala i neke ljude s kojima si postala full bliska. Zar to nije dovoljan razlog da budeš zahvalna za bivšeg? Sasvim slučajno je u tvoj životu uveo ljude s kojima ćeš se i dalje nastaviti družiti i s kojima si si jako bliska. Da niste vas dvoje bili zajedno, ne bi ih možda nikada upoznala.

3. Slomio ti je srce, ali si to preživjela


Kada ti netko koga jako voliš slomi srce, osjećaš se kao da ti je cijeli svijet uništen. Pogotovo ako je prekid došao iznenada i ako te ta osoba povrijedila. Možda si zamišljala da ćete zauvijek ostati zajedno jer se tako činilo u nekom trenutku, imali ste planove koji se sada nikada neće ostvariti... Ali nakon što ste prekinuli i nakon što ti je slomio srce, preživjela si! To te iskustvo učinilo jačom i pokazalo ti da možeš preživjeti i najgore situacije koje te snađu.

4. Naučila si kakvog dečka i kakvu vezu NE ŽELIŠ


Sjeti se onih nekoliko sitnica koje su te živcirale kod bivšeg, ali preko kojih si prelazila jer ti je bilo stalo do njega. Sada si pametnija i znaš da takvog dečka ne želiš. Možda je bio previše ljubomoran? Htio je previše pažnje? Nije bio romantičan? Sve što ti se nije sviđalo kod njega sada će ti biti glavni kriteriji pri odabiru sljedećeg. Bivši je odigrao malu ulogu u tvom životu, ali ti je pomogao da naučiš nešto novo o sebi.

5. Neće svaka žaba koju poljubiš postati princ, ali si sada jednu žabu bliže svom pravom princu


Bez obzira  na to što osjećaš prema njemu, bio je u tvojem životu s razlogom. Bili ste zajedno kroz sve uspone i padove, zbližavali se, ali na kraju, i razdvojili. I to je u redu. U redu je i da tijekom života prekidaš s ljudima, da ti dosade, da nisi sretna s nekime ili da se predomisliš i jednostavno shvatiš da ti ta osoba ne odgovara. Koliko god da ste imali lijepih trenutaka, nakon prekida s njim si jedan korak bliže tome da pronađeš svog pravog princa. Tko zna koliko ćeš još žaba morati poljubiti prije nego dođeš do njega, ali jednom kada ga pronađeš, bit ćeš zahvalna za sve bivše koji su te doveli do njega. Sve se događa s razlogom, a tvoj bivši je bio tu da te nešto nauči, pitanje je samo jesi li shvatila poruku.

Foto: Unsplash/ Imdb/ YouTube printscreen/ YouTube/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Bivši te nikako ne može preboljeti – ovih 11 znakova ukazuju na to da mu je još stalo!

Prekinuli ste, ali vaš bivši i dalje gleda vaše Insta storyje? Postoji razlog zašto to radi

Šest je razloga zašto se ne biste trebali vratiti bivšima - ni pod koju cijenu!

ljubav dečko bivsi Slomljeno srce zahvalna