Slika nije pronađena

Kako rasteš tako se mijenja ono što tražiš kod dečka. Kad si bila mlađa možda ti je bilo bitno samo da ima smeđu kosu i plave oči. Sada ti je bitno da je dobar učenik i da je vrijedan, a kasnije će ti možda biti bitno da ima auto ili da ima stalan posao.

Mijenjaš se stalno i mijenjaju se tvoje želje i potrebe. No, želja za savršenim dečkom uvijek je tu negdje i uvijek u svojoj glavi gradimo sliku o nekom idealnom dečku koji će u svakom trenutku znati što želimo ili kako bi tvoja savršena veza trebala izgledati.

Bajke su bile cool kad si bila mala, a sada je vrijeme da iz glave izbaciš neke ljubavne ideale u koje još uvijek vjeruješ:

1. Ne možeš promijeniti osobu

Istina je da ljudi svakodnevno usvajaju nove navike, ideologije ili perspektive, no ako ulaziš u vezu s mišlju da ga možeš promijeniti – nemoj se zavaravati. Umjesto da se koncentriraš na stvari koje želiš žarko promijeniti, obrati pažnju na sve dobre stvari koje ima taj dečko. Upravo vjerovanje i stalo pokušavanje mijenjanja osobe može dovesti do loše i nezdrave veze. Moguće je samo da ćete se prilagoditi jedno drugome.


2. Ne možeš uvijek biti sretna

'I živjeli su sretno do kraja života' zvuči stvarno super, ali eto, nije baš istina. Naravno da želiš imati uspješnu vezu i lijepo se slagati s dečkom, ali ponekad vanjski faktori utječu na vas. Možda se posvađao s roditeljima pa se treba negdje ispuhati, možda je zaboravio na godišnjicu , možda te uhvatio da si pogledala njegovog frenda i evo razloga za svađu. Nekako je najbitnije da imate više sretnih nego ružnih trenutaka, ali ne postoji par koji je uvijek sretan i zaljubljen. Ne vjeruj svemu što vidiš na Facebooku ili Instagramu.


3. Ne može znati zašto si uzrujana

Jednostavno ne može. Bez obzira na to koliko ste dugo skupa i koliko ste već sličnih situacija prošli, uvijek moraš lijepo objasniti što te uzrujalo. Ne zato 'jer je on muško' već zato što ponekad preko nekih stvari jednostavno prođemo, a ponekad se rasplačemo kao kišna godina. Dobra komunikacija je ključ svake veze, kažu svi stručnjaci, a to u principu znači – ako te nešto smeta lijepo mu reci što te točno smeta. I ako želiš da ti pomogne nemoj mu reći 'Ništa mi nije' i čekati da on magično shvati što ti jer postoji mogućnost da će on zbilja misliti da ti ništa nije – tako si mu i rekla!


4. Neće ju ostaviti zbog tebe

Dopisujete se stalno, govori ti da mu je stalo, priča ti neke intimne detalje iz života, ali i dalje ima curu. Nemoj predugo čekati na zauzetog dečka jer ako se stvarno zaljubio u tebe i ako vjeruje u vas, mogao ju je odavno već ostaviti. Ponekad nije sve tako jednostavno, ali ponekad je stvarno jednostavno rješenje najbolje. Svatko tko ti ne pruža pažnju koju zaslužuješ nije vrijedan tvoje.5. On bi trebao sve inicirati

On bi trebao znati što ti želiš raditi za godišnjicu, trebao bi te prvi poljubiti, trebao bi znati da svaku noć želiš dobiti njegovu poruku i trebao bi prvi pokrenuti razgovor o nekoj ozbiljno temi. Ne bi. Ponekad je romantično kad on osmisli cijeli izlazak, ali prošla su vremena kad su frajeri bili glavni u vezi i žena je bila poslušna sa strane. Preuzmi inicijativu i poljubi ti njega na rastanku, osmisli ti poklon za njega i iznenadi ga ili pak kupi ulaznice za koncert grupe koju on voli.


6. Voli te čak i ako to ne kaže

Taj nesretni 'Volim te' ponekad stvara puno više problema nego što donosi lijepih stvar. Dečko ponekad ne treba reći 'Volim te' da bi znala da to osjeća. Možda te prati svaki dan do kuće, možda ti ostavlja slatkiše u džepu od jakne, možda ti svaki dan pošalje slatku porukicu ili slika nešto što ga je podsjetilo na tebe, možda ti poklanja slatke sitnice koje ga podsjećaju na tebe – sve to suptilno znači da mu jako puno značiš.


7. Ne morate stalno biti skupa

Znaš ono kad odete na more pa se ne vidite tjedan dana i onda se volite više nego ikad prije? To je dokaz da je malo razdvojenosti dobro. Nema ništa loše u tome da petkom recimo on ode s dečkima van, a ti odeš plesati s curama, a onda u subotu idete samo vas dvoje u kino. U zdravoj vezi ćeš ostaviti dovoljno vremena i za druge ljude, za sebe i za svog dečka. Tajna sretnih parova je u ravnoteži svega toga.


8. Svađa je zdrava

Dobra svađa ponekad je itekako dobra za vezu. Dugo si nešto držala u sebi i jednog dana samo eksplodirala i sve mu sasula u lice. Naravno, postoje pravila dobre svađe i nikako ne bi trebala prijeći granicu pristojnosti, ali svađanje je skroz normalno u vezi. Reći ćete si sve što imate malo glasnijim tonom, netko će eventualno zalupiti vratima, plakat ćeš se malo dok će on otići na nogomet s dečkima i sutradan će sve biti po starom. Ako se posvađate to ne znači da te više ne voli ili da želi prekinuti. To samo znači da ste različiti i da morate naučiti zajedno funkcionirati. 


Foto: Shutterstock/ Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Kreativni načini kako se iskupiti nakon svađe

Fer svađa: Kako se dobro posvađati?

Kako uvijek imati dobar odnos s roditeljima

ideali ljubavni ideali

Još vijesti