Slika nije pronađena

Činit će ti se preslatko i neodoljivo to što je on toliko lud za tobom, ali nakon tjedan dana, počet će biti previše. Nitko ne voli previše clingy ljude, čak i obožavanje nekoga mora imati granice. Ako ti dečko radi ovih 10 stvari, mooožda je vrijeme da razmisliš još jednom o vašem odnosu.

Samo zato što nisi stigla odgovoriti na poruku u 10 minuta nakon što ju je on poslao ili se nenadano pojavljuje svaki put na mjestu gdje se družiš s frendicama? Slučajnost ili ne? Koliko god voljela biti centar nečije pažnje, kada stvari eskaliraju malo previše, postane naporno kada ti netko ne da disati. Ako ti se čini da je tvoj dečko/cura malo previše opsjednut tobom, pogledaj radi li ove stvari. Možda ti se samo čini i zapravo pretjeruješ, a možda ih prepoznaš u ovim točkama. Ako ih prepoznaš u ovome, shvati to kao upozorenje da pobjegneš brzo koliko te noge nose.

1.Očekuje da ODMAH odgovoriš na poruku

Kada ti pošalje poruku, čak i onu koja nije hitna i neće se ništa dogoditi ako ne odgovoriš istog trena, on napravi dramu. Ako se sat vremena ne javiš, stiže nova poruka, a nekada i poziv. Nije bitno jesi li u školi tada ili si mu rekla da ideš na kavu s frendicama, kada ti se javi, očekuje da se i ti javiš natrag i to ODMAH i SADA. Ovaj se problem nikada neće smanjiti, a ako ga uočiš već na početku vašeg druženja, bježi!2.Čini ti se da te prati (u stvarnom svijetu)

U zdravim odnosima i vezama, dogodit će se da se ti i dečko ne družite s istim ljudima i povremeno izađete odvojeno, svatko sa svojom ekipom. Ako se prečesto događa da se baš on nađe na mjestu gdje se ti družiš s frendicama, vjerojatno se ne radi o pukoj slučajnosti.

3.Naljuti se ako ideš van bez njega

Ako kažeš da imaš planove, koji ne uključuju njega, naljutit će se, a možda i započeti svađu. Umjesto da prihvati činjenicu da ti on nije jedina osoba na svijetu i da se nekada družiš i s frendicama ili sa svojom obitelji, on kad sazna da imaš planove bez njega, reagira kao da si napravila nešto najgore na svijetu.4.Stalka te na društvenim mrežama

Slučajno mu je par puta izletjelo nešto što otkriva da prati svaki tvoj korak na društvenim mrežama – primjerice zna da si tagirala frendicu par puta, ali njega nisi, ili te vidi u tuđem storyju... kaos.

5.Srećeš ga na mjestima kojima se ti krećeš

Iako živite u drugim dijelovima grada, on se uvijek nekako nađe u tvom kvartu, na mjestima gdje zna da i ti ideš, to je itekako razlog za zabrinuti se i koji pokazuje da je previše opsjednu s tobom, preko granica koje nisu normalne.6.Ne vjeruje ti

Ako je dečko previše clingy i ne da ti disati, jedan od glavnih razloga zašto to radi je jer ti ne vjeruje. Zato želi uvijek znati gdje si, što radiš, s kime si i zašto ne odgovaraš na poruke. Svatko tko će te 100 puta dnevno pitati gdje si i što radiš, a naljuti se kada ne odgovoriš konkretno, može se svrstati u ovu točku.

7.Uvijek ima vremena za tebe, ali za nikoga drugog

Lijepo je provoditi vrijeme s osobom koja ti se sviđa, i lijepo je da ta osoba uvijek ima vremena za tebe, ali ako ima vremena SAMO za tebe, to može biti problematično. Pogotovo ako se i njegovi frendovi žale da ga dugo nisu vidjeli. Njima će uvijek reći da je zauzet, da nema novaca ili da mora učiti, ali ako se ti javiš, sve će to prestati važiti i za minutu će biti gdje god ti želiš. To će se s vremenom pretvoriti u situaciju da će mu se sve okretati oko tebe, a očekivat će isto i od tebe – da ćeš izbrisati iz svog života frendice, hobije i sve ostalo što nije on.8.Veza vam se razvija prebrzo

Već na drugom dejtu pita kada će upoznati tvoje roditelje ili planira zajednički odlazak na more. Sve je to super, ali ne tako brzo. Za sve treba proći određeno vrijeme, a veza se ne može razviti u nešto veliko u samo tjedan dana.

9.Prestao se baviti hobijima i stvarima kojima se bavio 'prije tebe'

Ako je prestao ići s dečkima igrati nogomet, baviti se svojim hobijima, prestao je slušati glazbu koju si ti spomenula da je tebi loša... Samo zato što si s nekime u vezi, to ne znači da morate voljeti iste stvari i baviti se istim stvarima, skroz je normalno da svatko voli drugačiju glazbu ili imate drugačije hobije.10.Sve tvoje prijatelje smatra svojim neprijateljima

Ne voli tvoje prijatelje, a ni tvoji prijatelji nisu baš njegovi fanovi jer 'nešto im je s njim čudno' ili im 'nije sjeo'. Glavni razlog zašto ih ne voli: kada si s njima, ne možeš biti istovremeno uvijek i s njim i to je problem. Ako si s nekim bivšim ostala u prijateljskim odnosima, ali je očito da ste oboje nastavili dalje, njemu je to svejedno nešto s čime se ne može pomiriti.

Ako primijetiš neka ili sva ova ponašanja kod dečka/cure s kojim izlaziš, šanse da se situacija popravi su vrlo male. To nije zdrava veza niti odnosu kakvom želiš biti.


Foto: Freepik – freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Pravilo koje ti ne bi palo na pamet, ali je itekako korisno: Evo koliko bi bilo idealno da traje prvi spoj

Kako prepoznati je li vaša veza ozbiljna ili ne? Bez obzira što on govori, ovi će ti znakovi to reći

Cure vs. dečki: Ovih 7 stvari svaki spol interpretira na svoj način – i zbog toga nastaju problemi

veza clingy dečko Opsjednut znakovi upozorenja

Još vijesti