Slika nije pronađena

Nakon prekida veze, svaka cura će utjehu potražiti u svojoj najboljoj frendici. Donosimo savjete kako frendici biti najbolje rame za plakanje.

Prekid ljubavne veze je jako bolno iskustvo, naročito ako se dogodio tvojoj najboljoj frendici. Iako ponekad ne znaš što učiniti, ti si joj najbolje rame za plakanje i podrška. Kao frendica bi joj trebala što više olakšati taj težak period.

Ako si se našla u ovoj situaciji i ne znaš kako pomoći, donosimo nekoliko savjeta kako utješiti naj frendicu.

Nemoj joj govoriti da prestane plakati

S tugom se svatko nosi na različite načine. Ako tvoja frendica ne može prestati plakati, budi joj rame za plakanje i samo ju zagrli. Suze su jedan od načina kako se tvoja frendica nosi s boli i to nije ništa sramotno. One će s vremenom nestati, kao i bol.

Nemoj ju tjerati ni na što

Svakoj curi treba vremena da preboli prekid. Izlasci i partijanje nisu rješenje za to, ako ti frendica nije spremna. Nemoj napraviti tu grešku i tjerati ju da ide van, pogotovo ako želi razgovarati, mir i tišinu.

Ne dopusti da učini nešto glupo

Cure koje pate ponekad mogu preintenzivno reagirati. Budi frendičina savjest i odgovori ju od glupih ideja tipa osvete ili javljanja bivšemu. Daj joj do znanja kako ishitrena odluka može dodatno pogoršati situaciju.

Nemoj joj namještati frajere

Tvojoj frendici prvo trebaju zacijeliti rane, a onda se može upustiti u novu avanturu. Ako nije vrijeme za to, nemoj joj namještati nove frajere.

Nemoj joj reći da ti je dosta priče o prekidu

Vjerojatno ti je nakon 2 tjedna plakanja i priče o bivšemu puna kapa ljubavnih problema. Ali nemoj krenuti ignorirati frendicu ili izbjegavati tu temu. Iako je prestala plakati, vjerojatno joj i dalje treba razgovor i utjeha. Ne moraš započinjati o prekidu, ali usmjeri razgovor na neke pozitivnije teme.

Nemoj ružno govoriti o bivšem dečku

Iako je tvoju frendicu ostavio dečko, ona još nije spremna za slušanje ružnih riječi o njemu. Tvojoj frendici treba vremena da ga preboli i da shvati da joj taj dečko nije potreban.


Nemoj pričati o svojoj vezi

Koliko god tvoja frendica bila sretna zbog tvoje veze ili spojeva, toliko ju i tvoje priče podsjećaju na ono što je ona izgubila. To ju samo dodatno rastužuje. Izbjegavaj pričati o svojoj ljubavnoj situaciji dok njoj ne bude bolje.


Nemoj joj dopustiti da se izolira

Izolacija ne može pomoći tvojoj frendici da preboli dečka. Ona je već dovoljno usamljena. Iako je ostanak u krevetu najlakša opcija, nemoj joj to dopustiti. Treba se zaokupirati drugim mislima i okružiti ekipom jer je društvo najbolji lijek za prekid. Ako tvoja frendica nije raspoložena za druženje s ekipom, posjeti ju doma i zajedno pogledajte film. To će joj puno značiti.

I.Č./Izvor: Gurl

foto: Shutterstock

...pročitajte još:

4 najgluplje stvari koje možete napraviti nakon prekida veze

Znanost je rekla svoje: evo koliko vremena treba da prebolite prekid!

Želiš 'vratiti' bivšeg dečka? Ove stvari nemoj raditi!

kako utješiti najbolju frendicu kada ju dečko ostavi Prekid Rame za plakanje

Još vijesti