Slika nije pronađena

Skupljala si hrabrost par mjeseci i konačno odlučila simpi otvoriti dušu i priznati mu svoje osjećaje. Dlanovi ti se znoje, srce ubrzano lupa, a nakon što mu sve ispričaš, on te samo glatko odbije, a ti se pitaš – kako reagirati?

Nije lako kada nas odbije osoba koja nam se jako sviđa, ali takve stvari se događaju stalno. Iako će ti na početku vjerojatno biti neugodno (što je normalno), trebaš nastaviti sa životom i totalno `iskulirati` cijelu situaciju.

Želiš ga zaboraviti i skroz ti je čudno kada ga sretneš na školskom hodniku pa se zapitaš jesi li mu trebala priznati da si zaljubljena. No, odgovor je tu: bolje dobiti `odbijanac` nego se zauvijek pitati hoćete li biti zajedno i ne poduzimati ništa.

Ako te dečko odbio i osjećaš se zbog toga loše, provjeri kako se trebaš ponašati nakon toga:

Ne shvaćaj `košaricu` osobno

Trebaš se postaviti u njegovu situaciju: zamisli da ti je svoje osjećaje priznao neki dečko koji totalno nije tvoj tip ili koji ti po nečemu ne odgovara. Naravno, odbila bi tog momka pa je tako tvoja simpatija odbila tebe. Uopće ne mora značiti da je problem u tebi nego on jednostavno možda voli crnokose metalke, a ti si plavokosa sportašica. Vrlo je teško sagledati situaciju s te strane, ali pokušaj jer bit će ti lakše.


Iskuliraj

Ne treba ti biti neugodno kada naiđeš na dečka koji te odbio jer ti si bila dovoljno hrabra da mu sve priznaš i pokušala stvoriti nešto među vama. To uopće nije sramotno i zato ti ne treba biti bed. Kako god bilo, nemoj se ponašati čudno u njegovoj prisutnosti, nemoj buljiti u njega ili ga ponovno osvojiti, samo se pretvaraj da se nije dogodilo.
Samu sebe potapši po ramenu

Ovo zvuči smiješno jer je figurativno, ali bi zaista trebala čestitati sama sebi na tome što si napravila. Treba biti hrabar i odvažan, a to se treba cijeniti. Ubroji ovo odbijanje u još jedno iskustvo koje te je nečem naučilo te gledaj na to s vedrije strane.


Ne uzdiži ga

Nemoj razmišljati o svojoj simpatiji kao o savršenoj osobi i slične stvari jer nitko nije savršen. Moraš shvatiti da ga u svojoj glavi totalno romantiziraš te da nerealno gledaš na njega. S ovim problemom se bori većina cura te sebe krive jer `nisu dovoljno dobre za simpatiju` - totalno krivo.


Ne radi dramu od toga

Ne moraš od cijele situacije raditi dramu jer odbijanje nije toliko velika stvar (premda se prvo tako čini). Ako to ispričaš većini ljudi iz razreda ili čak podijeliš na fejsu tada ćeš napraviti dramu koja uopće nije trebala postojati.


Razmišljaj pozitivno i daj si vremena

Normalno je da tu osobu ne želiš vidjeti neko vrijeme jer ti je bed i zato što si na neki način malo povrijeđena, ali sve će biti u redu. Zapamti da ti imaš kontrolu nad vlastitim mislima zato se opskrbi pozitivnim mislima i polako kroči kroz realnost.Prestani se družiti s njim

Ako ste se družili ili ste često u istom društvu, vrijeme je da ga počneš izbjegavati neko vrijeme. Nemoj na silu ići na mjesta gdje je on jer ćeš situaciju samo pogoršati, a on se zbog toga neće zaljubiti u tebe. Isto tako, ako ćeš stalno biti tužna u njegovom društvu trebaš se polako distancirati.

odbijanac odbio simpatija

Još vijesti