Slika nije pronađena

Ova situacija dogodila nam se svima u životu barem jednom – to je neuzvraćena ljubav. Prije nego počneš paničariti, plakati i misliti da si te cijeli svijet upravo srušio, sjeti se ove dvije stvari: to nije kraj svijeta i nisi ni prva ni zadnja koja je bila dio ljubavnog trokuta.

Pogledaj nekoliko epizoda serije 'Riverdale' i sve će ti biti jasnije – Betty, Archie i Veronica uspjeli su ostati dobri frendovi usprkos činjenici da su činili ljubavni trokut. A možete i vi... Evo kako:

1. Prihvati njihove osjećaje

– moraš se pomiriti s realnošću – ti mu se ne sviđaš, nego mu se sviđa ona. I umjesto da patiš zbog toga, ponosno digni nos i pusti ih da se vole. Nemoj sebe propitkivati i smišljati načine kako da mu se svidiš jer za time nema potrebe. Pojavit će se netko kome ćeš ti biti savršena.

via GIPHY


2. Budi iskrena prema njima – budući da je ovo krajnje zeznuta situacija, nemoj ju otežavati nejasnom komunikacijom. Sjedni s oboje i reci im iskreno kako se osjećaš što prije. Reci im da si ljuta, povrijeđena, ljubomorna (ili što već jesi). Njihov potez je sljedeći – ali prvo moraju znati na čemu su s tobom.

via GIPHY


3. Postavi granice – nemoj očekivati da će ti biti okej kada ih vidiš na spoju (jer neće!) i objasni im da se s njima u paru ne možeš družiti. Čak i ako misliš da to možeš, mučit ćeš samu sebe bespotrebno. Najbitnije je da im iskreno kažeš što ti je previše. Trebat će ti neko vrijeme da se navikneš na novo stanje stvari, odnosno odnosa.

via GIPHY


4. Uloži vrijeme u sebe – sada više nego ikada moraš raditi na podizanju svojeg samopouzdanja i raditi stvari koje te vesele. Čitaj knjige, gledaj filmove, radi nešto sama... Fokusiraj se na samu sebe i zaboravi na druge – naročito na njih dvoje u ljubavnom klinču.

via GIPHY


5. Okruži se s tebi dragim ljudima – kada si završila fazu žalovanja, izađi van i druži se. Isplaniraj dan s frendicama, s obitelji ili s ekipom iz kvarta. Zaokupi svoje slobodno vrijeme onim ljudima koji te uveseljavaju i kvalitetnim aktivnostima – razmisli o posjeti muzeju, odlasku na koncert, u kino ili na stand up predstavu.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Problemi svih sramežljivih osoba – gdje i kako flertati sa simpom?

Pazi da se ne zezneš – govorite li ti i tvoja simpa istim jezikom ljubavi?

Ti si brbljavica, on je sramežljiv - 6 savjeta kako pričati sa simpom

ljubav kako dalje problem simpa Noćna mora frendica