Slika nije pronađena

Razmišljaš o prekidu sa svojim dečkom ili curom?

U svakoj vezi ima lijepih i manje lijepih trenutaka zbog kojih ti bude teško, ali ponekad se, unatoč osjećaju da više nemaš snage niti volje, radi samo o lošem periodu. Nekad su to ipak signali koji ti poručuju da razmisliš o prekidu veze...

Svi se mi lako vežemo i druženje s nekim lako nam pređe u naviku, ali u situaciji kad je vaša veza na kraju nije pošteno nastaviti s cijelom šaradom, pogotovo kada je očito da stvari među vama ne funkcioniraju.

Ako ne znaš koje znakove potražiti, pokušaj sa sljedećima…


1. Među vama je utihnulo

Kad ste tek počeli ‘mutiti’ i izlaziti, neprestano ste si slali poruke, a račun za telefon sakrivali ste od roditelja. No u zadnje vrijeme, vaši su mobiteli utihnuli i sve se češće nađete u situaciji da očajnički pokušavaš naći teme za razgovor. Možda dosita prolazite teško razdoblje u vašoj vezi, a možda više jednostavno ne osjećaš potrebu dijeliti stvari sa svojim partnerom. Ne misliš li ipak da bi sa svojom ‘boljom polovicom’ trebao/la moći pričati o svemu? Čak i ako ne dijelite svaki detalj svojih života, među vama nikada ne bi trebalo biti perioda neugodne tišine.

2. Uspoređuješ ga/ju s drugim ‘kandidatima’

Ne moraš točno znati u kojem si trenutku počeo/la imati sumnje, ali u zadnje vrijeme sve se češće pitaš pitanja poput: ‘Ne bi li bilo super da mi dečko/cura izgleda ovako?’ Ovakva pitanja ne upućuju na zdravu vezu. Kad počne uspoređivanje s drugim kandidatima (bez obzira radi li se o trivijalnim stvarima ili važnim stvarima poput karaktera) to više nije fer prema tvom partneru. Jesi li emotivno već u situaciji da tražiš novog kandidata koji će zamijeniti tvog partnera? Iako si možda to ne želiš priznati, taj je trenutak možda već došao…


3. Želiš da se promijeni

Na početku veze, sve je bilo savršeno i ta je osoba bila savršena za tebe. Sad ne možeš nabrojati na prste ruku što bi sve trebalo promijeniti na toj nekada ‘savršenoj’ osobi! Jednom kad krene cjepidlačenje i kad više ne znaš što ti se to na početku toliko svidjelo, možda je vrijeme za reći baj-baj. Sasvim je u redu željeti da se možda češće čujete telefonom ili da tvoj odabranik srca bude otvoreniji prema tebi, ali ako ti počnu smetati neke konkretnije stvari koje je nemoguće promijeniti (poput izgleda), vrijeme je da se dobro zamisliš.

4. Više te ne usrećuje

Nema puno smisla biti u vezi s nekime tko te više ne nasmijava i ne usrećuje. Tvoj bi ti partner trebao biti osoba od koje očekuješ savjet, prijateljstvo, ljubav i sreću, a ne razlog tvojih problema. Naravno da je sasvim u redu tu i tamo malo se posvađati i imati nesuglasice, ali ako se nađeš u situaciji da se više svađate nego mirite, ta jednadžba nije recept za sreću. Nije pošteno trošiti energiju na svađu i neprestano biti loše volje, sa svojim partnerom trebaš se zabavljati!

5. Kritika, kritika i samo kritika

Kad ti je do nekoga zbilja stalo, neke male stvari (poput čudne obleke ili neobičnog smijeha) ne bi ti trebale smetati. No, ako se nađeš u situaciji da svog dečka/curu neprestano kritiziraš, to će ostaviti traga na vezi. Kad se počneš osjećati ovako, umjesto da od partnera zatražiš da mijenja svoje ponašanje ili odjeću, razmisli zašto se osjećaš tako. Osjećaš li sram kad te vide s njim/njom? Možda u srži svega problem nije u čudnim tenisicama ili načinu na koji žvače kaugumu. Možda se radi o većem problemu, no to je na tebi da otkriješ.

6. Ne želiš više provoditi vrijeme s njim/njom

Nije zdravo provoditi svaku slobodnu minutu sa svojim dečkom ili curom, ali jednako je nezdravo zajedno provoditi vrijeme ‘na kapaljku’. Osim ako ste u vezi na daljinu, odvojenost kroz neko dulje vrijeme malo je čudna, zar ne? Biti s nekime s kim se uopće ne vidiš i nemaš se potrebu vidjeti – u čemu je smisao?

Znaš li uvijek prepoznati kada je veza samo u lošoj fazi, a kada je vrijeme za prekid?

L.B./izvor: Alloy

foto: sxc.hu

Prekid problemi znakovi kraj veze

Još vijesti