Slika nije pronađena

Pretvara li nas Facebook u zelena ljubomorna čudovišta? Dokazano je da negativno utječe na naše ponašanje u vezi pa evo nekih savjeta kako se skulirati.

Status tvog dečka lajkala je neka cura koju ne znaš? Otvorila si njegove fotke i skužila da je komentirala ili lajkala gotovo svaku? Lovi te panika? Ljubomora? Ništa novo!


Još prije tri godine provedena je studija na studentima koja je pokazala da osobe koje su u vezi, a imaju profil na Facebooku, nakon nekog vremena postaju ljubomorne. Štoviše, počnu provoditi još više vremena na Fejsu i igrati se detektiva ne bi li pronašli još više informacija kojima će potkrijepiti vlastitu ljubomoru i opravdati scenu koju spremaju svom partneru.

A sad, duboko udahni i drži se sljedećih naputaka ako želiš da tvoja veza opstane. Bolje je kriviti Marka Zuckberga, nego svog dečka.

Kaže da mu je samo prijateljica

Odlogiraj se! Najčešća pogreška koju radimo je ta da nastavimo kopati po Fejsu dok ne nađemo ono što će potvrditi da smo u pravu, umjesto da se skuliramo i maknemo od kompa. Zamoli najbolju frendicu da provjeri ima li išta čudno na profilu tvog dečka. Ona bi mogla biti objektivnija.

Ako i ona posumnja da tvoj dragi nešto muti, porazgovaraj s njim oči u oči i iskreno mu kaži što te muči. Lijepo mu reci da si primijetila da mu jedna cura pridaje dosta veliku pažnju i da te samo zanima tko je ona. Možda ispadne da mu je to sestrična ili prijateljica iz djetinjstva s kojom se nije vidio sto godina. Zamisli kako glupo bi se osjećala da si prethodno imala dramatične ljubomorne izljeve! Ako se izmotava, stavi ga na test tako što ćeš ga zamoliti da odete zajedno na piće – njegova reakcija sve će razjasniti.


Ako tvoj dragi stalno lajka i komentira nečije fotke (i muške i ženske), bez fokusa na samo jednu osobu, vjerojatno se radi o tome da Facebook koristi samo za zanimaciju i ubijanje dosade. Nemoj raditi frku oko svakog njegovog lajka.

Ulovljen u laži

Ulogirala si se na Fejs i prva stvar koju si vidjela su njegove fotke s tuluma, iako ti je jučer rekao da se nećete vidjeti jer mora biti na nekoj dosadnoj večeri kod bake. Okej, uvijek postoji vjerojatnost od jedan posto da ga je taman nakon dosadne večere nazvao best frend pa su produžili van, zapili se i da uopće nije ulovio tu curu za sisu, nego ju je pridržao da ne padne. A pritom te nije htio nazvati da ne budi svoju princezu iz slatkih snova. Razgovarajte o tome zašto ti je lagao. Bez ljubomore, samo s čistim zaključcima.


Ono što će ti u svakom slučaju pomoći jest da prestaneš manijakalno provjeravati njegov profil svaki dan, nekoliko puta dnevno. Time ništa nećeš dobiti, samo ćeš postati posesivna i naporna. Umjesto toga, vrijeme provedeno pred kompom, radije provedi s njim kako biste se bolje upoznali.

Ono što ti možeš učiniti da tvoj dečko ne bude ljubomoran:

  1. Izbriši svog bivšeg s popisa frendova na Fejsu.
  2. Makni tagove s fotki na kojima ste ti i tvoj bivši.
  3. Promijeni postavke privatnosti i ne dopusti nikome da te označava na fotografijama prije nego što dobije tvoje odobrenje.
  4. Komuniciraj sa svojim dečkom. Ako misliš da te frendovi mogu 'tagati' na nekim fotkama koje baš i nisu prikladne, reci svom dečku kakav je provod bio u pitanju, prije nego sam vidi te slike.
  5. Ne koristi Facebook kako bi se osvetila svom dečku, chatala s drugima i flertovala – pogotovo ne ako želiš u njemu izazvati ljubomoru. To samo znači da ste oboje nezreli i da niste spremni za ozbiljniju vezu.

Anela Senčar
Foto: Photoxpress.com

ljubav ljubomora facebook