Slika nije pronađena

Spojiti dvoje svojih prijatelja za koje jednostavno znaš da će biti super kao par se čini kao dobra ideja. Barem dok ne krenu problemi. Mogu doći sa svih strana, a evo kako svejedno biti Kupid i zaobići sve moguće situacije koje bi ti se kasnije mogle obiti  o glavu.

Kada ti plan uspije i spojiš dvoje svojih prijatelja, osim što si njima pomogla da nađu ljubav, imaš i ti nekoliko koristi od toga. Slijedi vam hrpa zabavnih druženja kroz duple dejtove, ne moraš se brinuti o tome da će ti frendica završiti s nekim groznim likom i da ćeš se morati praviti da ti je drag samo da izbjegneš dodatnu dramu.

Ali, koliko god ovakve situacije imale pozitivnih strana, ako spajanje ne odradiš dobro, moglo bi postati kaotično. Povezivanje dvoje prijatelja uključuje ljude koji su ti stvarno i dragi – naravno da želiš da uspiju i da budu sretni, ali prije nego kreneš bilo kome išta predlagati, razmisli o ovim stvarima.


Što imaju zajedničko?

Koliko god ti znala da su tvoji prijatelji super, to ne znači i da će biti super jedno za drugo. Prije nego ih kreneš spajati razmisli imaju li zajedničko bilo što drugo osim toga da su slobodni i tvoji prijatelji.  Imaju li sličan humor? Hobije i interese? Slušaju li istu glazbu? Vole li iste filmove? Imaju li slične ciljeve u životu? Bitno je da sagledaš takve stvari umjesto da ti cilj bude samo spojiti ih jer su oboje već dugo solo.


via GIPHY


Ne ignoriraj znakove koji govore da bi sve moglo završiti ružnim prekidom

Ako znaš da ti je prijatelj tip osobe koji ostavlja cure nakon mjesec dana veze jer mu dosade, nemoj misliti da će se to sada promijeniti. Razmisli kakvi su oboje bili u prijašnjim vezama i zašto je došlo do prekida. Ako su im veze završavale zbog nekih loših stvari koje su oni napravili, možda je ipak bolje ne miješati se i pustiti ih da nađu sami sljedeću ljubav. S druge strane, ako ih možeš zamisliti zajedno i znaš da žele iste ili slične stvari u vezi – stvarno je vrijeme da ih spojiš.

Jesi 100% sigurna da se tebi ne sviđa frend s kojim želiš spojiti svoju BFF?

Ne želiš svoj život pretvoriti u kompliciranu romantičnu komediju. Bilo da si trenutno u vezi ili solo, ovo je bitna stvar o kojoj trebaš razmisliti. Jesi li imala ili imaš trenutno osjećaje prema prijatelju kojeg želiš spojiti s nekime? Jer ako ti se pomalo sviđa sada ili ti se sviđao ne tako davno ili nisi sigurna, razmisli još jednom je li igranje Cupida baš dobra ideja.


via GIPHY


Ako je bilo tko od njih već dejtao s nekim iz ekipe...

Situacija može postati zeznuta. Da ne bi bilo kasnije problema, prije nego išta poduzmeš, porazgovaraj o svom planu s bivšim/bivšom od osobe koju želiš spojiti. Ako ne provjeriš je li tvoj plan u redu sa svima koji bi se mogli naći upleteni, moglo bi doći do izljeva ljubomore koji mogu završiti loše za cijelu ekipu.

Kada to sve provjeriš i nema nikakvih zapreka, što dalje?

Kada svaku od gore navedenih stvari provjeriš i dobro istražiš, možeš na sljedeći korak. Najbolje ih je oboje priupitati što misle o tome da ih spojiš s nekim od svojih prijatelja. Samo zato što se tebi to čini kao super ideja, ne mora značiti da će biti i njima. Svakako im otvoreno kaži zašto misliš da bi bili super jedno za drugo, naglasi neku zajedničku stvar koju imaju, to će ih zainteresirati odmah u startu. I tu je kraj tvog miješanja. Daj im jednome i drugome profile na društvenim mrežama da se mogu naći, prostalkati, krenuti razgovarati...

via GIPHY


Ako zatrebaju tvoju asistenciju, budi spremna pomoći – predložiti mjesto gdje bi se mogli naći ili što odjenuti za spoj. Osim toga, tvoj je posao ovdje gotov.

Foto: Freepik – senivpetro/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Top 10 najčudnijih siteova za spajanje ljudi

I hejteri zaslužuju ljubav: Stigla je aplikacije koja spaja ljude koji `mrze´

Mi smo ih spojili, vole se već dvije godine: Teen385 u ulozi Kupida [TRUE STORY]

ljubav spajanje dejtanje Kupid frendovi

Još vijesti