Slika nije pronađena

Jeste li znali da vaše objave na Instagramu mnogo toga otkrivaju o vezi vas i vašeg partnera?

Mnogi od nas su vezani za svoje mobitele i ne mogu izdržati cijeli dan bez gledanja objava ili objavljivanja na društvenim mrežama. Na svojim profilima tako objavljujemo sve – od hrane i izlazaka, do ljubimaca i intimnih detalja o svom ljubavnom životu. Svi znamo kako društvene mreže imaju svoje pozitivne i negativne strane, ali stručnjaci su ipak otkrili kako mreže poput Instagrama zapravo ostavljaju većinom negativne posljedice, posebice kada je riječ o romantičnim vezama. U nastavku otkrivamo ćemo dokazati kako fotke na Instagramu zaista govore više od tisuću riječi.

Iznosite intimne detalje o vašoj vezi
Ako svi vaši pratitelji na Instagramu znaju sve o vašoj vezi, uključujući i sve vaše svađe i razmirice, to će vas vjerojatno koštati u budućnosti. Nažalost, takve objave često pokazuju kako imate očajničku želju da budete primijećeni i da se osjećate važnima. Bilo da to radite jer ste frustrirani ili zato što samo želite biti humoristični, vaše objave zapravo narušavaju i vašu privatnost, ali i privatnost vašeg partnera. Stoga, umjesto da tražite savjete i osude svih vaših pratitelja, probajte svoju vezu sagledati isključivo iz vlastite perspektive jer bi privatne situacije trebale ostati upravo to – privatne.

Rijetko objavljujete išta o svojoj vezi


Ako ste rijetko na društvenim mrežama, onda nije začuđujuće što ne objavljujete ništa o vezi. Međutim, ako redovito objavljujete fotke, a na njima nikada nije vaš dečko, to može značiti dvije stvari. Prva je opcija ta da se sramite svog partnera i ne želite ga predstaviti svijetu ili da on nije toliko važan aspekt vašeg života. S druge strane, to pak može značiti i kako iznimno cijenite vlastitu privatnost i nemate potrebu dijeliti intimne podatke o vašoj vezi s prijateljima i poznanicima. Na vama je da otkrijete u koju skupinu spadate.

Stalno objavljujete o vašoj vezi


Ako pak neprestano dijelite fotke sebe i svog dečka, to zapravo može značiti da se osjećate kao da trebate nešto dokazati svijetu ili pak da ste pretjerano vezani za svog partnera. Takvo ponašanje na društvenim mrežama može biti znak nesigurnosti, bilo u sebe ili u svoju vezu te ukazuje da želite svijetu dokazati da je vaš partner samo vaš.

Ponekad objavljujete fotke s partnerom


Ako se vaše objave na Instagramu sastoje od fotki s prijateljima, fotki hobija i interesa, a tu i tamo objavite i fotografiju s dečkom, to je obično znak da ste u zdravoj i kvalitetnoj vezi. Time svojim pratiteljima dajete uvid u vašu vezu, ali ne otkrivate sve intimne detalje vašeg života, što znači da ste zadovoljni vašom vezom, ali se tu i tamo želite pohvaliti svojim partnerom.

Pišete ljubavna pisma partneru


Svi znamo one parove koji redovito pišu srcedrapajuće romantične opise u kojima izjavljuju svoju beskrajnu ljubav prema svom partneru, a znamo i one parove koji su unatoč tim neprestanim izljevima ljubavi ubrzo prekinuli. To je zato što su takva online 'ljubavna pisma' često neiskrena, stoga svoje romantične hvalospjeve sačuvajte samo za posebne prigode poput Valentinova ili rođendana.

Objavljujete samo one fotke koje su 'savršene'
Na Instagramu često vidimo influencerice koje se slikaju sa svojim partnerima na egzotičnim lokacijama i njihove fotke izgledaju savršeno, stoga ne čudi da ponekad i vi poželite objaviti sličnu fotografiju na vašem profilu. Međutim, ako je svaka vaša fotka pomno isplanirana, iscenirana i retuširana, to vjerojatno znači kako ste nesigurni – ili u sebe ili u vezu. Moguće je  da takvim fotografijama želite dokazati pratiteljima kako zaista imate savršenu vezu, a prava je istina daleko od toga. U tom vam slučaju savjetujemo da se što prije suočite s problemima u vezi kako biste ih razriješili.

Objavljujete većinom selfije


Nemojte nas krivo shvatiti, nema ništa loše u ponekom selfiju, posebice kada je osvjetljenje toliko dobro da ga ne želimo propustiti. Međutim, ako se na vašem profilu mogu naći samo selfiji, to je znak da želite privlačiti pozornost. Ako na tim selfijima redovito izrežete svog partnera, to je još gori znak – to vjerojatno znači kako vam vaša veza nije visoko na listi prioriteta i na svom profilu želite promovirati samo sebe.

Foto: Shutterstock – G-Stock Studio/Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Ultimativni vodič za Insta-stalkanje: 5 savjeta za uspješno uhođenje

Pravila za ljubav u vrijeme društvenih mreža – 6 stvari koje vaš dečko nikako ne bi smio raditi na Instagramu

Trebaš li blokirati bivšu/bivšeg na društvenim mrežama nakon prekida? U nekim situacijama je to skroz u redu

 

veza dečko instagram društvene mreže fotografije

Još vijesti