Slika nije pronađena

U svakoj vezi, na kraju krajeva, samo oni koji su u vezi znaju u čemu je točno problem. Ipak, u većini slučajeva, svi parovi imaju iste probleme, ili barem iste uzroke problema. Ako ste već naišli na njih, znaš o čemu pričamo.Ovi problemi često znaju dovesti do toga da se nađete pred krajem veze, ili nažalost zaista i prekinete. Kako bi to spriječio/la, pročitaj kako prijeći preko raznih prepreka!


Manjak komunikacije

Ovaj problem može uzrokovati tisuću drugih problema. Kada ne pričate međusobno, to dovodi do toga da skrivate jedan od drugoga istinu, ili jednostavno drugačije interpretirate stvari i to dovodi do toga da se udaljujte jedan od drugoga.

Izbjegavajte pasivno agresivne (ili samo agresivne) svađe i prepirke, već se posjednite i pričajte normalno i otvoreno o vašim problemima i onome što vas muči!

via GIPHY


Kritiziranje

Ako si i ti jedan/na od onih kojima nikada ništa nije po volji i koji očekuju da sve bude točno onako kako su zamislili u glavi, vjerojatno stalno kritiziraš svojeg partnera/icu. Bilo da se radi o izboru mjesta gdje idete ili tome kako te pozdravio/la, uvijek imaš nešto za reći.

Nemoj biti toliko strog/a i potrudi se sagledati stvari iz njezine/njegove perspektive kako bi shvatio/la zašto stvari radi tako kako ih radi.

Balans u druženju i učenju/hobijima/poslu

Svi žele provoditi što više vremena sa svojim dečkom/curom, ali svi znamo kako to ide. Puno obaveza nas sprječava u tome da se vidimo baš uvijek kad možemo. Još kad se uzme u obzir da vjerojatno nemate svoje obaveze u isto vrijeme, nije teško shvatiti zašto upravo ovo uzrokuje hrpu problema u vezi.

Kako bi spriječili probleme oko toga, probajte se dogovarati tako da se uvijek netko malo žrtvuje, ako je potrebno. Ipak, imajte razumijevanja za tuđe interese!

Prevara

Nije potrebno previše objašnjavati ovaj problem. Svi znamo kako prevara izgleda i što čini odnosu dvoje ljudi. Nakon prevare, teško je nastaviti dalje normalno, ali zato se može puno napraviti kako bi se prevara spriječila.

Prije svega, bitno je posvećivati pažnju svojem/oj partneru/ici. Svi znamo što usamljenost čini ljudima, isto kao i zanemarivanje. Komunicirajte o svim problemima, nemojte se dovoditi u situaciju da morate tražiti treću osobu koja će vas znati utješiti - neće završiti dobro!


via GIPHY


Novac

Možda to nije toliko velik problem na prvu, ali lako bi mogao postati ako se počnete loše odnositi prema novcu.

Baš kao i kada idete van s društvom, ne može se uvijek očekivati da jedna osoba uvijek sve plaća. Može se tu i tamo častiti, no treba obratiti pozornost na to da se otprilike jednako troši. Inače bi to moglo dovesti do toga da si kasnije to počnete brojiti i zamjerati!

Jesi li i ti naišao/la na neki od ovih problema u vezi?

Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:


LOL Šest znakova da društvu otkrivaš malo previše o svojoj vezi

Otvorena veza – DA ili NE? Pet razloga zašto DA!

Pomoć parovima – 12 savjeta za dugu i zdravu vezu

veza par Svađa problem rješenje

Još vijesti