cura i dečko

Kada još nemaš iskustva s vezama ili ga imaš jako malo, nije neobično da radiš i neke od ovih čestih greški. Tebi se one ne čine kao greške, ali stariji parovi, koji su u vezi već godinama, upozoravaju da su uočili kako mlađi parovi baš njih rade i uništavaju si vezu.

Iako je svaka veza drugačija, neka ponašanja nisu dobra niti za baš ijednu. Možda neće ove greške dovesti odmah do problema i prekida, dugoročno mogu utjecati na uspješnost veze. Na Redditu je netko pitao mogu li stariji parovi, oni koji su već dugo zajedno i oženjeni su, otkriti koje su to greške u vezama koje vide da rade mladi parovi. I odgovori su počeli prštati sa svih strana! Ovo su oni najbolji, ponašanja za koja se najviše njih slaže da ih redovito u vezama rade mladi.

1.Dečko mora iz tvojih hintova pogoditi što ti želiš

Umjesto da mu jednostavno otvoreno kažeš što želiš ili gdje je problem. Nema tog dečka na svijetu koji shvaća hintove. Ako mu želiš nešto dati do znanja, nema okolišanja, reci točno ono što misliš. Tek će tada shvatiti. U suprotnom ćete samo oboje biti nezadovoljni – ti jer on ne shvaća što radi krivo, a on jer si ti stalno ljuta ili nezadovoljna zbog nečega, a ne zbog čega.

2.Dečko ti je sve na svijetu

Iako si u vezi trebaju ti tvoje prijateljice, tvoji ciljevi u životu, tvoja iskustva. Nemoj ništa od toga žrtvovati zbog dečka. Jer veza se može raspasti i ostat ćeš bez svega, a čak da se to i ne dogodi i ostanete skupa, doći će do toga da ćeš mu u jednom trenutku zamjerati. Možeš biti luda za njim, ali nemoj dozvoliti da ti se cijeli svijet vrti oko njega.

3.Moraš pod svaku cijenu dokazati da si ti u pravu, a ne on

Pa što onda ako prihvatiš da nisi u pravu i složiš se s njim (čak iako znaš da jesi u pravu) i na taj način izbjegneš neku veliku svađu. Pogotovo ako se ne radi o nekoj bitnoj temi. Trošiti vrijeme na ljutnju i svađanje je uzalud potrošeno vrijeme. Zar nije bolje uživati s osobom koju voliš nego se svađati? Mladi parovi često nisu spremni nešto pustiti i napravit će sve da dokažu da su u pravu.

4.Svađe se moraju ODMAH riješiti

Iako se uvijek kaže da nije dobro ići u krevet ljutit, zapravo je dobro. U redu je nekada uzeti malo vremena da se smire emocije i da razmisliš o situaciji u miru. Šanse su da ćeš se smiriti i da je problem nastao oko ničega i lako ćete ga riješiti. Ako ga međutim idete rješavati u žaru svađe, to može samo završiti kobno za vašu vezu.

5.Prijetiš da ćeš ga ostaviti ako….

Ako nešto ne napravi, ako se ne promijeni, ako… Koji god da slijedi nastavak nakon prijetnje da ćeš prekinuti, nije dobro. Ne bi nikada trebala prijetiti prekidom. Pogotovo ako uopće ne misliš nego se samo time služiš kako bi ga povrijedila ili došla do nekog cilja. Od svih rečenica koje možeš reći u svađi, ovo je jedna od onih koje ljudi pamte.

6.Ne ispričaš se kada pogriješiš

Napravila si nešto što je naljutilo ili povrijedilo tvog partnera – trebaš se ispričati i reći 'oprosti'. Bez obzira što je prošlo nekoliko dana od tada, niste razgovarali i sada ste pomalo počeli vraćati se na staro ili si mu dala dobre razloge kojima si se opravdala i on ih je prihvatio – i dalje se trebaš ispričati.

7.Glavni razlog zašto ti se sviđa osoba s kojom si u vezi je 'zgodan je'

Da, naravno da ti je zgodan, inače ne bi niti bila s njim u vezi. Fizička privlačnost je bitna, ali ako je to jedina kvaliteta koju vidiš na dečku, onda si u krivoj vezi.

8.Svađate se u javnosti

Ovo je neugodno za sve uključene, kako za vas, tako i za ljude oko vas. I obično su takve svađe one koje su veće i dramatičnije. Druženje s ekipom ili bilo koja situacija gdje niste sami nije mjesto i vrijeme za svađu. Problemi se rješavaju nasamo. Ovako će svađa biti veća i teža za prijeći preko nje.

9.Misliš da ćeš ga promijeniti

Bilo izgled ili ponašanje. Nećeš. Niti bi trebala. Ako ti se ne sviđa, bolje je ne biti s njim. Nadati se da će se on promijeniti baš zbog tebe će najvjerojatnije ostati samo to – nade. Uživaj u vezi ako ti se sviđa, a sitnice koje ti možda ne odgovaraju, ako su samo sitnice, prihvati ih, a ako su veći problemi, zaboravi na njega. Forsiranje veze nema smisla.

Pogledajte još:

Djetinjaste navike koje pod hitno trebaš prestati raditi u vezi

Neočekivane stvari zbog kojih će se dečko zagrijati za tebe – ovih 6 osobina ih osvaja kao ništa drugo

Psihološki trikovi kojima ćeš osvojiti simpu – na ova 3 načina će te sigurno primijetiti

veza prva veza Mladi par cura i dečko greške u vezi

Još vijesti