Slika nije pronađena
Vjeruješ li da postoje muško-ženska prijateljstva? Iako je ovakvo prijateljstvo možda i moguće, mi ipak ne vjerujemo u to.

Friendzoned ili pravi prijatelji? Iako će se možda naći neki sretnici koji su toliko rijetki da ih moramo tražiti svijećom, većina cura i dečkiju povrdit će da ipak NE postoje muško-ženska prijateljstva. Zašto? Izgleda da za to postoje jako dobri (i razumni!) razlozi.

via GIPHY


Ovo je pet razloga zašto cure i dečki nikad neće moći biti najbolji frendovi - barem ne dugo.

1. Uvijek ima privlačnosti
Između cura i dečkiju uvijek će postojati određena privlačnost, što je normalno ako se međusobno privlače. Iako neka prijateljstva mogu funkcionirati, bez obzira na privlačnost koja se nalazi između frendova, to je stvarno rijetko.

via GIPHY


2. Postoji opasnost od zaljubljivanja
Prijateljstvo između cure i dečka najčešće prekida činjenica da se jedno od frendova zaljubilo. Najčešće su to dečki koji nisu naučeni dijeliti previše toga sa suprotnim spolom. S vremenom razviju određenu prisnost i to mogu zamijeniti s ljubavlju, a nekad se stvarno i iskreno zaljube. Nakon toga je stvarno teško ostati BFF, pogotovo ako ljubav nije uzvraćena.

via GIPHY


3. Svi vas zezaju da ste par
Iako tuđa mišljenja nisu važna, tvoje prijateljstvo s dečkom mogu pokvariti stalna zezanja oko toga jeste li zajedno ili ne. Nekim frendovima to može smetati i utjecati na njihovo prijateljstvo.

via GIPHY


4. Komplicirano je kad nađeš dečka
Ako nađeš dečka ili tvoj best friend nađe curu, vaše prijateljstvo može ući u probleme. Naime, možda tvoj dečko ili njegova cura neće željeti da se družite, a razlog je najčešće ljubomora i to da neki jednostavno ne mogu shvatiti kako cura i dečko mogu biti najbolji frendovi, i to bez posebnih osjećaja jednog prema drugome.

via GIPHY


5. Javlja se ljubomora
Čak onda kad ne osjećaš baš ništa više od prijateljstva, u muško-ženskom prijateljstvu može se javiti ljubomora. Stvar je u tome što dečki i cure imaju različite zahtjeve i potrebe od svojih frendova, a razlike u razmišljanju mogu, između ostaloga, uzrokovati i velike probleme s ljubomorom. Mislimo da ti ni ne moramo govoriti da će to zeznuti vaše prijateljstvo.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Zaljubila si se u frenda? Evo što napraviti, a da ne zezneš vaše prijateljstvo

Best friends forever? 10 znakova koji su dokaz da će vaše prijateljstvo trajati zauvijek

Prijateljstvo s bivšim dečkom – da ili ne? Evo zašto bi trebala ostati frendica s bivšim

friendzone prijateljstvo bff savjeti

Još vijesti