Slika nije pronađena

Na Facebooku postoji grupa koja promovira stajalište da bi svi ljubavni parovi, umjesto dva zajednička profila na društvenim mrežama trebali imati jedan zajednički, odnosno da bi trebali biti 'Brangelina' na Facebooku.

Ova grupa za sada ima oko 1,640 lajkova i nadaju se da će ih skupiti puno više. Njihovo je stajalište da bi svi ljubavni parovi, bez obzira bili u vezi kratko ili dugo, trebali imati samo jedan i to zajednički profil na društvenim mrežama jer u biti sasvim je normalno da se u ljubavi sve dijeli pa tako i ovo. Također, ljubavni parovi ne bi trebali imati nikakvih tajni među sobom.

Ipak, čini se da se ova ideja sviđa samo onima koji su zaljubljeni preko ušiju i svijet vide preko ružičastih naočala, a mnogo je više onih kojima ideja i nije nešto.Evo nekih zavrzlama koje se mogu javiti kod zajedničkih profila:

  1. U pravilima Facebooka piše kako profile trebaju otvarati pojedinci i to pod svojim pravim imenom. Ovo znači da, ukoliko to požele, administratori u biti mogu izbrisati profil koje koriste dvije privatne osobe ili koji je pod lažnim imenom, iako smo svjedoci da do sada to nije bila praksa, a vjerojatno neće ni postati.
  2. Kada stavite objavu na zid ili nekome pošaljete poruku, ne zna se tko ju je stavio, osim ako se netko ne potpiše, ali onda zajednički profil gubi svoju prvotnu svrhu.
  3. Ne možemo očekivati, koliko god zaljubljeni bili, da ćemo se slagati baš u svemu pa tako i oko svih objava na društvenim mrežama.
  4. Što kada prijatelji žele tagirati vašu fotku iz ere kada još niste bili sa svojom drugom polovicom s kojom ste otvorili zajednički profil i koja se možda neće svidjeti vašem izabraniku?
  5. Komuniciranje s prijateljima postaje otežano jer neće tako slobodno slati poruke kada u biti ne znaju tko će ih prvo pročitati.
  6. Iako zaljubljeni, parovi imaju drugačije prijatelje, odnosno ne znači da su njegovi prijatelji uvijek i njezini i obratno. Trebaju li se ljubavni partneri  miješati jedno drugome baš u sve veze?
  7. Što je s individualnošću dvije osobe – treba li ona ičšeznuti u ljubavnoj vezi?

Dakako, ne treba zaboraviti ni pozitivne stvari 'Brangelina' profila na Facebooku. Vi i vaš ljubavni partner postat ćete bliskiji te ćete se puno bolje upoznati, posebice ako ste veoma aktivni na društvenim mrežama i imate aktivne prijatelje. Također, zajedničkim profilom možete pokazati svijetu koliko ste zaljubljeni i koliko se volite da ste se odlučili na tako velik korak kao što je zajednički profil na društvenoj mreži.

Što vi mislite o ovoj ideji? Imate li već ili planirate otvoriti zajednički profil s ljubavnim partnerom? Poznajete li nekoga tko ima ovakav profil i sviđa li vam se kako funkcionira? Podijelite s nama svoja iskustva i mišljenja.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com, Facebook

>> Dvoboj: Biste li ikada plaćali Facebook?

facebook parovi ljubav

Još vijesti