Slika nije pronađena

Puno veza među slavnima (npr. Selena Gomez i Justin Bieber; Bella Hadid i The Weeknd) slijedi obrazac prekidanja i ponovnog mirenja do unedogled, a sigurno i ti u svojoj okolini imaš barem jedan takav par.

Iako prekid ponekad može spasiti vezu, mi ti ga ne preporučujemo kao opciju jer 'podgrijana juha ne valja' (tako su barem naše bake govorile). A ako si upravo ti ta/taj koji se stalno svađa, prekida i miri s dečkom/curom, prepoznat ćeš se u opisu. Ovo je sedam razloga zašto mu/joj se vraćaš uvijek isponova:

1. Uvjeren(a) si da se on(a) može promijeniti i da se hoće promijeniti – to radimo kada nemamo drugu opciju, ali nikad ne preporučujemo. Moramo te razočarati – vrlo je vjerojatno da se neće promijeniti. Ako preko nekih stvari nisi mogla/mogao prijeći prvi puta, a njegov/njezin su obrazac ponašanja, ponovit će ih ponovno i jednako će te smetati. Uostalom, ne bi trebala/trebao svojeg dečka/curu mijenjati, već ga voljeti sa svim manama i vrlinama.

2. Ne možeš ga/ju gledati kako odlazi iz tvojeg života – ako više niste zajedno, dozvoli mu/joj da živi kako želi i pronađi neki drugi sadržaj kojim ćeš popuniti višak slobodnog vremena. Možda neće biti lako, ali nemoj biti s njim/njom ponovno samo zato što ti je dosadno ili zato što ti nedostaje vrijeme provedeno s njim/njom – budi samo ako ti nedostaje on/ona!


3. Tako je lakše – jako loš argument. Ljudi vole svoju rutinu i ugodno im je bez velikih promjena u životu. Premda ti nakon prekida život neće biti isti, ako si se na to odlučila/odlučio, budi ustrajna/ustrajan. Pronađi neku aktivnost koja će te okupirati i fokusiraj se na ono što valja u tvojem životu – ne na ono što ne valja.


4. Ne znaš kako biti single
– uvijek kada shvatiš da je to tvoj problem, zapitaj se bi li radije bila/bio u lošoj vezi nego solo? Mi se nadamo da ćeš shvatiti da je biti solo bolja opcija. Ako se ne možeš sjetiti kada si posljednji puta bila/bio single, možda cijelo vrijeme samo biraš između njega/nju kako ne bi ostala/ostao sam(a).


5. Osjećaš krivnju jer je tvojem dečku/curi teško – ako se osjećaš krivom/krivim zbog prekida ili brineš da se on(a) možda neće snaći u budućnosti bez tebe ili samo ne želiš da on(a) pati, prisjeti se još jednom zašto ste prekinuli. Tvoji osjećaji su najbitniji – neka oni presude.


6. Bez nje(ga) ti je dosadno
– ako si ti onaj tip osobe koji uvijek mora raditi 'nešto pametno', a sve to je obično bilo vaša zajednička aktivnost, ovo može biti pravi problem. Ipak, ovo nije dovoljno dobar razlog da mu/joj se vratiš!

7. Nakon prekida si pod pritiskom – neki će ti sigurno reći 'pa zašto ste prekinuli – bili ste savršeni par?!' ne znajući je li to doista istina. Pritisak ti može izazvati bivša/bivši, roditelji, prijatelji, Internet ili ti sam(a). No, pod pritiskom nemoj ništa raditi – to je najbolji savjet koji ti možemo dati. Razmisli što ćeš hladne glave.

via GIPHY


Foto: Pexels/Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Zašto cure teže prekidaju veze nego dečki: 3 načina da ga lakše ostaviš

Prekid vam nekad može spasiti vezu – ovo je par koji to dokazuje

Kako preboljeti bivšega ili bivšu - što kažu oni koji su kroz prekid prošli bezbolno?

veza bolje ne Prekid drama razlozi savjeti

Još vijesti