Slika nije pronađena

Kada dugo nismo u vezi često gledamo negativne strane toga te nam ništa pozitivno na tu temu ne pada napamet. No, nekada ni ne znamo koliko se dobrih stvari krije iza toga i koliko možemo u njima uživati.

Veze znaju biti zamorne te ih se nekada samo želimo riješiti, a kada smo single kukamo i samo `želimo nekog tko će nas poljubiti` i slične stvari. Realno, nitko ne bi trebao imati ništa protiv dvoje mladih koji se vole, ali to se uglavnom zakomplicira.

`Sloboda` je pojam koji opisuje single osobu, a djevojke i momci to sasvim drugačije proživljavaju, a ovo je prikaz kako je to biti sam i to na primjeru cure vs. dečki:

Single dečki:

Ne moraju trošiti novce

Nećemo se lagati jer uglavnom dečki plaćaju odlaske na piće s curama ili izlazak van jer ipak `to se od muških očekuje` stoga ne čudi što single momci uglavnom imaju novaca u džepu. Osim toga, dečki vole pokazati svoju pažnju tu i tamo kroz neki poklončić ili nešto slično što znači da su dečki u vezi u `besparici` u usporedbi s onima koji su single.


Nitko ih ne `prisiljava` na gledanje romantičnih komedija

Rijetko koji dečko voli gledati romantične komedije, ali cure uvijek nekako te filmove žele gledati s dečkom. Kako bi joj udovoljio, dečko će ih gledati, krenuvši od Bilježnice pa do 10 razloga zašto te mrzim. Single dečko je već totalno zaboravio da taj žanr uopće postoji.


Ne moraju paziti što pričaju

Budimo iskreni, dečki znaju pričati uistinu gnjusobne stvari i prostote, osobito kada su u svom muškom društvu. Kada su s curom uglavnom tu priču smanje te paze što će reći i u kojem kontekstu. Kada su single se skroz opuste i postanu pravi `prostaci`.


Dopisuju se s više cura istovremeno

Takvo dopisivanje bi dobilo veliko `ne` kada dečko ne bi bio single pa zato oni iskoriste svaki svoj slobodan trenutak. Dok su `na slobodi` momci se dopisuju s više cura te ispipavaju kakav je teren te kakve su one – jesu li za psp odnos, za prijateljski odnos, za ozbiljniji odnos i drugo.


Single cure:

Nitko im ne prigovara što idu van s prijateljicama

Dečki nakon nekog vremena postanu ljubomorni pa curi prigovaraju kada ide van s curama što je skroz neopravdano. Osim toga, tu se nađu pitanja od toga zašto se tako našminkala pa do onog zašto je obukla kratku suknju. Takve stvari su curama naporne pa cure ako ikada budete tužne jer ste single samo se sjetite da vam nema tko prigovarati za bilo što dok ste slobodne pa u tome uživajte.
Za Valentinovo mogu kupiti hrpu čokolade na popustu za krizna PMS vremena

Budući da smo neovisne žene, nama ne treba dečko da nam kupuje čokoladu i slatkiše općenito, nego mi to lijepo napravimo same. Samo mi znamo što je kriza za slatkim u vrijeme PMS-a pa si zato možemo kupiti hrpetinu čokolade za vrijeme Valentinova i to zato što je na popustu. I što je najvažnije – jedemo ju same!


Ne moraju se stalno depilirati

Dečki uglavnom većinu života provedi nedepilirani pa ne znaju kolika je to muka samo se natjerati na depilaciju. O kakvom god uklanjanju dlaka se radilo, ne da nam se to činiti. Premda to traje nekoliko minuta pod tušem ili pola sata kod kozmetičarke, svejedno smo lijene za to, a kada smo single nas iskreno boli briga i uživamo u vlastitoj dlakavosti.Idu na dejtove s različitim dečkima na vide koji im tip najviše odgovara

Single cure imaju taj luksuz da mogu ići s različitim momcima na spoj pa mogu znati kakvi tipovi im odgovaraju, a kakvih će se kloniti u budućnosti. No, među svim tim različitim dečkima možda se i nađe `onaj pravi` što je isto pozitivno.
Foto: shutterstock

I.P.

Pročitajte još:

Konačno potvrđeno: znanost dokazala zašto je super biti `single`

`Tako lijepa, a sama. Kako je to moguće?` - stvari koje single cure ne žele čuti

6 razloga zašto je super biti single u tinejdžerskim godinama

slobodni single cure vs. dečki

Još vijesti