Slika nije pronađena

Poznajete se, družite se, dopisujete se na fejsu, izlazite u istom društvu – sve izgleda kao da mu se sviđaš, ali vrijeme prolazi, a on nikako da napravi 'prvi korak'.

Nekada dečkima jednostavno nedostaje hrabrosti, baš kao što je često slučaj i s djevojkama. Ako se nalaziš u takvoj situaciji, možda bi trebala razmisliti o tome da ti priđeš njemu. Znamo da nije lako, ali ako ti se čini da mu se sviđaš, vrijedi pokušati, zar ne?

Postoje neki znakovi koji su gotovo sigurni pokazatelji da mu se sviđaš – evo koji su:

#Malo je nejasan kada su planovi u pitanju

Dobili smo pismo djevojke koja se požalila da se cijelu godinu druži s dečkom iz susjednog razreda; dopisuju se, razgovaraju na telefon, a njegovi prijatelji su joj rekli da mu se sviđa, no on i dalje ništa ne poduzima. Sada se ona osjeća jadno jer ne zna u što da vjeruje.

No stručnjakinja za veze i psihijatrica objasnila je da su 'nejasni planovi' oko toga da biste mogli izaći 'jednom, 'nekad' ili 'uskoro' definitivni dokaz da gaji simpatije prema vama, ali se iz nekog razloga boji učiniti prvi korak.

Ako primijetite da priča i planira na ovaj način, vrijeme je da mu priđete.


#Stalno piše, ali nikada ne zove

Ovo je čest scenarij: super funkcionirate kada se družite, vaše dopisivanje je presmiješno i super se kužite, ali on nikada ne zove. To je još jedan pokazatelj da je definitivno zainteresiran, ali nije siguran na koji način da 'prijeđe na nešto konkretnije'. Preuzmi situaciju u svoje ruke!

#Govor tijela mu je dobar

Dečki nisu previše verbalni tipovi, ali se zato mnogo toga može pročitati iz njihova držanja i govora tijela. Djevojke su sklonije razglabanju i pričanju o emocijama pa ti se može učiniti da njegova šutnja znači da mu se ne sviđaš. Zato prati njegov govor tijela!

Ako često uhvatiš njegov pogled ili primjećuješ da voli biti u tvojoj blizini (uvijek sjeda blizu tebe, stalno ti pokušava prići) te ti se često osmjehuje, sigurno mu se sviđaš.


#Priča drugima o tebi

Nekada je dečkima jednostavnije pričati o tebi svojim prijateljima nego ti povjeriti svoje osjećaje. Ako od više ljudi čuješ da mu se sviđaš ili da se raspituje o tebi, a i dalje ništa konkretno ne poduzima, kreni 'u napad' – gotovo je nemoguće da ne budeš zadovoljna ishodom.

#Pamti stvari koje mu pričaš

Ti si mu spomenula kakvu čokoladu voliš, a on se sljedeći put pojavio s tom istom slasticom? Spominjala si mu svoj najdraži bend, a on ti je poklonio cd s mixom njihovih pjesama? Ovo je način na koji ti govori da mu je stalo i da mu se sviđaš. Kada nekoga slušaš toliko pozorno da pamtiš svaki detalj o njemu, vjerojatno si zaljubljen preko ušiju. Ako osim cd-a i čokolade ne poduzima ništa, nema veze – sada ti preuzimaš inicijativu!

Foto/Izvor: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Sigurni znakovi koji govore da mu se sviđaš

Uleti koje moraš isprobati ovo ljeto

Znakovi koji pokazuju da te iskreno voli

znakovi simpatija

Još vijesti