Slika nije pronađena

U tinejdžerskoj dobi sve nas više počinje zanimati seks, a uz to se obavezno veže zaštita. Prezervativi su najčešća zaštita koju koriste i cure i dečki, lako ih je kupiti, ali još uvijek je dosta toga što o njima ne znamo.

Poznato nam je da kondomi mogu puknuti tijekom odnosa, ali rijetko kada slušamo o tome da ih ne bi trebalo držati u džepu što dečki najčešće i čine.

Seks bez zaštite je uvijek riskantan pa zato saznajte neke činjenice o kondomima koje vam nitko nije rekao:

Kondomi ne štite od određenih spolnih bolesti

Iako su prezervativi uglavnom stopostotna zaštita od spolno prenosivih bolesti, oni ne štite baš od svih bolesti. Kondomi nas štite od bolesti koje se prenose genitalnim tekućinama, ali ne i od herpesa. Naime, genitalni herpes se može dobiti i uz uporabu prezervativa.


Ne treba ih držati u džepu

Iz nekog razloga većina ljudi misli kako su kondomi neuništivi, ali to nije baš tako. Njih je vrlo lako pokidati ili oštetiti pa čak i dok su u pakiranju. Baš zbog toga je džep grozno mjesto za spremanje kondoma jer dok hodamo, sjedimo i općenito se krećemo, on se može oštetiti. Prezervative je najbolje držati u ladici ili u nekoj kutijici u torbici.


XXL kondomi nisu nikome potrebni

Marketinška priča s XXL kondomima je totalno fejk jer se i oni `normalne` veličine mogu dosta rastegnuti. Ovi `mega` kondomi postoje samo da bi se poigrali egom muškaraca i za apsolutno ništa više.


Kondomi nisu stopostotna zaštita

Ovo je jedna iritantna činjenica jer kondomi uistinu nisu skroz sigurni. I dalje postoji šansa da žena ostane trudna pri korištenju prezervativa, a kažu da su samo 97 posto efektivni. Neplanirane trudnoće dogode se često zbog starih kondoma ili zbog oštećenja na njemu.


Kondomi mogu ukloniti vlažnost iz intimnog dijela

Cure mogu primijetiti da je nakon seksa s kondomom njihov intimni dio tijela skroz suh. To je zato što kondomi s lateksom, ali i bez njega isušuju vaginu te to čini seks neugodnijim. Stručnjaci savjetuju da bi prije seksa na kondom trebalo staviti malo kokosovog ulja kako bi sve bilo lakše.


Imaju rok trajanja

Baš kao i sve na ovom svijetu i kondomi imaju rok trajanja na koji treba obratiti posebnu pažnju. Premda je njihov životni vijek od četiri do pet godina, treba znati da se to odnosi samo na `stajanje na polici`, ali ne i kada ih kupimo i držimo na različitim mjestima u različitim uvjetima. Kada im istekne rok trajanja oni gube svoju rastezljivost i lakše pucaju. Osim toga, prezervativ kojem je istekao rok neće štititi od spolnih bolesti, a ni od trudnoće.


Može ostati u tijelu iako ga ne osjetimo

Cure koje prakticiraju siguran seks s dečkom mogu očekivati da jednom kondom ostane u njima, a da neće ni primijetiti. Tek nekoliko sati poslije seksa to mogu primijetiti, a ako se dogodi trebalo bi posjetiti liječnika.Alergija na lateks postoji

Osobe koje osjete svrbež `tamo dolje` nakon seksa s kondomom su možda alergične na lateks jer tu priču nisu izmislili dečki koji ne žele nositi prezervativ. Ako se to dogodi treba što prije posjetiti liječnika i provjeriti, a moguće je koristiti kondome bez lateksa.Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Istina ili laž? Mitovi o kondomima u koje trebate prestati vjerovati

8 savršenih odgovora ako ti dečko kaže da ne želi koristiti kondom

Tinejdžeri osmislili novu vrstu kondoma za još sigurniji seks

kondomi činjenice prezervativi