Slika nije pronađena

Svi imaju neke stvari koje ne bi trpjeli ni u kakvom odnosu, pogotovo kada se radi o romantičnim vezama. Svi imaju svoje: 'Ne', svoje: 'Možda', i svoje: 'Nisam još sigurna'.

Problem je u tome što vas ljubav čini pomalo ludima i na kraju ljudi često mijenjaju pravila za osobu s kojom su trenutno u vezi. To se samo dogodi, često bez da to uopće shvatite. Dejtanje ne podrazumijeva uvijek to da zajedno morate prolaziti kroz sve nedaće, nego se radi o pronalaženju nekoga tko dodaje neku vrijednost vašem životu, pomaže vam da postanete bolja osoba i vole vas do bola. Zato nemojte pristati na ništa manje. Ako vaš odnos blijedi u nešto što ne zadovoljava ništa od navedenog, vrijeme je da odete.


via GIPHY


Ovo je popis stvari u vezi kojih ne bi trebali postojati kompromisi niti mijenjanje i prilagođavanje pravila i vlastitih želja. Ovo su znakovi upozorenja koje trebate shvatiti ozbiljno i bježanje od njih je obavezno, ne samo poželjno. Postoji dovoljno problema u vašim životima i bez dejtanja nekoga tko vas ne tretira kako treba. Samo pobjegnite jer nitko nije vrijedan boli kroz koju ćete proći ako ostanete.

1. UPOZORENJE: Varaju vas
Ovo je puno lakše reći nego učiniti. Ako vas vaša bolja polovica vara to je nešto što vas stvarno može dotući i natjerati vas da se osjećate izdanom, povrijeđenom i neadekvatnom na mnogo načina. Međutim, moglo bi doći do nekog trenutka, nakon prekida, da pomislite na povratak tom bivšem prevarantu. Nemojte slušati njihove izgovore i nemojte pustiti da vam se njihovi izgovori ukorijene u glavu. Nemojte to napraviti samo zato što hoćete svog dečka nazad jer: 'Ako ponovno čitate istu knjigu očekujući drugačiji kraj, bit ćete razočarani'.


via GIPHY


Nitko ne bi trebao ni pokušati prijeći preko nečega poput varanja u vezi. Varanje je izdaja na najosnovnijoj razini, a kad jednom izdate nečije povjerenje varanjem, vrlo je teško vratiti ga natrag. Postoje neke stvari od kojih se ne možete oporaviti. Varanje je jedna od njih. Posebno u scenariju gdje se to dogodilo više od jednom. To nije pogreška, kako god ga okrećeš. To je izbor. I vaša bolja polovica bi trebala birati vas svaki put!


Emocionalno, fizički, nije bitno. Bježi dok možeš. Takva vrsta izdaje u odnosu je apsolutno nepoštena, nezdrava i manipulativna. Poigravanje vašim mislima i emocijama nije nikakav oblik misterije ili ljubavi. Ako vas vaša bolja polovica tjera na to da se osjećate malima ili bezvrijednima, to definitivno nije način na koji će vas potaknuti da postanete bolja verzija sebe. Niste vi krivi što se oni tako ponašaju prema vama i nije vaša odgovornost da to popravite. Nemojte ostati kako bi pomogli.

2. UPOZORENJE: Oni vas zlostavljaju

Mogu se ispričati, klečati na koljenima i moliti za milost ili obećati da se to više nikada neće dogoditi. Međutim, čak i jednom je dovoljno. To je vaš život, i vi imate izbor. Zlostavljanje nije rezultat uspona i padova ili kompromisa u normalnom odnosu. Netko tko vas voli nikad vas ne bi stavio u takvu situaciju. I strašna istina je da, ako se dogodi čak i jednom, šanse su velike da će se to dogoditi ponovno.

3. UPOZORENJE: Nisu ni najmanje zainteresirani za vas ili vaše hobije

Ako niste potpuno voljeni kao ono što jeste, to je zločin. Radi se o sitnicama, ne mora to biti ništa impresivno. Često izlazite s ljudima koji ne mare za stvari koje stvarate i za koje se brinete, bilo da se radi o pisanju, slikanju, glazbi, umjetnosti, vašim suradnicima ili prijateljima, pa je velika promjena kad netko konačno počne primjećivati ono što vi radite, a još kad se zainteresira za nešto i samoinicijativno istražuje vaš rad, vama je to wow – ne bi trebalo biti jer to bi trebalo biti normalno! Voljeti vas znači voljeti i ono što vas zanima. Nemojte trpjeti nekoga tko ne mari za ono što vas zanima. Ako je vama važno, vaša bolja polovica bi trebala poželjeti stati na trenutak i pogledati svijet iz vaše perspektive.


via GIPHY


4. UPOZORENJE: Žele potpuno različite stvari od vašeg odnosa

On vaš odnos smatra neobaveznim, a vi osjećate ljubavnu vezu – ne, bježite! Već znate da će vam to kasnije uzrokovati veliku bol. Nije pošteno samome sebi priuštiti sve to. Ili ćete tražiti od njih da promijene svoje vrijednosti, koje bi moglo biti okej na neko vrijeme, ali bi vam kasnije oni to mogli zamjeriti, ili ćete vi na kraju odustati od svojih vrijednosti.

Ovo je samo traženje nevolja koje vam ne trebaju u životu stoga probajte to izbjeći i radije potražite istomišljenike. To ne bi trebao biti toliki problem jer svijet je pun ljudi, sigurno su vam neki sličniji od drugih – držimo vam fige u potražnji!


Foto: Pexels/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Prepoznaj jesi li u vezi s toksičnom osobom željnom kontrole! Ova 4 ponašanja će ju razotkriti

Osam je znakova upozorenja! Trebaš pobjeći od njega glavom bez obzira ako ih primijetiš

Toksični prijatelji defo nisu vrijedni vaše pažnje! Prepoznaš li ovih 8 znakova – bježi


ljubav ostavi ga znakovi četiri upozorenje bježi prekid veze savjeti

Još vijesti