Slika nije pronađena
Dečki stalno misle samo na seks, to im je najvažnije u vezi i nije im nikakav bed skinuti se pred curom. U ove i još mnogo drugih zabluda cure vjeruju, a nisu istinite.

via GIPHY


Zabluda broj 1 - dečkima je seks važniji od ljubavi
Iako dečki možda ostavljaju takav dojam, čak ni njima seks nije važniji od ljubavi, upravo suprotno. Kako donosi Seventeen, istraživanje u kojem je sudjelovalo 1200 tinejdžera pokazalo je jako zanimljive rezultate i, između ostaloga, odgovor na vječito pitanje - je li dečkima seks važniji od ljubavi? Čak 66 posto dečki reklo je da bi bez problema mogli biti u vezi u kojoj nema seksa.

Zabluda broj 2 - dečki stalno razmišljaju o seksu
Većina cura misli da je dečkima na pameti najčešće upravo seks i sve vezano za njega. Ipak, rezultati istraživanja pokazuju da to baš i nije tako. 45 posto dečki koliko ih je sudjelovalo u spomenutom istraživanju nikad nije ni imalo seksualne odnose, a 40 posto dečki odgovorilo je da im seks za jednu noć nije neka fora i ne bi za isti bili ni zainteresirani.

via GIPHY


Zabluda broj 3 - seks ne doživljavaju tako ozbiljno kao cure
I dok se misli da se cure puno više vežu za osobu s kojom su spavale i da im sam seks (a pogotovo prvi seks) znači mnogo više nego dečkima, izgleda da to nije točno, donosi Seventeen. 53 posto dečki u istraživanju je odgovorilo da nikad ne bi spavali s curom koju ne vole, a 95 posto reklo je da bi prvi seks uvijek imali s curom s kojom su u vezi nego s nekom random curi za koju misle da je seksi.

Zabluda broj 4 - nije im bed skinuti se pred curom
Misliš da su dečki ttly samouvjereni kad se trebaju skinuti pred curom? E, pa varaš se. I oni se isto boje toga što će cure misliti o njima i njihovom izgledu, pogotovo 'veličini'. Brine ih hoće li zadovoljiti svoju curu ili razočarati svojom izvedbom, baš poput nas cura.

via GIPHY

Zabluda broj 5 - misle da seks nije poseban
Još jedna zabluda koja nije točna. Naime, dečki itekako znaju da seks može utjecati na vezu, ali i njihov život općenito. S obzirom na to, 35 posto njih boji se da će loš seks zeznuti njihovu vezu. I to nije sve - čak 74 posto dečki tvrdi da ne bi ostali u vezi samo zbog odličnog seksa.

Zabluda broj 6 - treba ih nagovarati oko zaštite
'Seks je bolji bez kondoma' definitivno nije pravilo kojeg se drže svi dečki. 83 posto dečki neće imati problema sa stavljanjem kondoma tijekom seksa, pogotovo ako to cura od njih zatraži. Samo 6 posto je onih koji bi odbili staviti kondom kao zaštitu za vrijeme seksa.

via GIPHY

Zabluda broj 7 - znaju sve o seksu
Dečki su priznali da su zbunjeni oko nekih stvari vezanih uz seks, iako se misli da im je sve jasno. Najčešće ih zbunjuje kako skužiti želi li cura seks ili ne. Tako misli čak 70 posto dečki koji su sudjelovali u istraživanju, piše Seventeen. Isto toliki postotak dečki ne zna što cure traže od njih u seksu - to se odnosi na stvari koje su im ugodne i u kojima uživaju. 48 posto je onih koji još uvijek ne znaju što točno trebaju raditi za vrijeme seksa.

Zabluda broj 8 - informirani su o seksu
Izgleda da su dečki totalne neznalice kad je riječ o seksu. 42 posto dečki nije imalo pojma da cure moge zatrudnjeti kad se seksaju s menstruacijom, a 20 posto je nih koji su mislili da ne postoje nikakve šanse da cura zatrudni ako pije kontracepcijske pilule.

via GIPHY

Zabluda broj 9 - nisu pod pritiskom zbog seksa
Ako misliš da dečki nisu pod pritiskom kad je riječ o seksu, onda se varaš. Čak 78 posto dečki u istraživanju je odgovorilo da osjećaju određeni pritisak okoline na seks, odnosno da se drugi prema njima ne ponašaju isto kad su nevini i kad redovito imaju odnose s curom. 14 posto njih reklo je da su znali lagati svojim frendovima o seksu, samo da im se ne bi rugali ili smijali.

Zabluda broj 10 - oni su ti koji prvi iniciraju seks
Iako vlada neko uvjerenje da su dečki ti koji iniciraju seks, izgleda da je istina ipak malo drugačija. Naime, kako donosi portal Seventeen u svom istraživanju, cure imaju veliki utjecaj u tome hoće li dečki spavati s njima ili ne. 78 posto dečki reklo je da njihove cure utječu na seks, odnosno da su baš one te koje iniciraju odnose.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Je li itko baš 'streight'? Novo istraživanje je dokazalo da smo svi pomalo biseksualni

Brutalna istina – 6 misli koje svakom dečku prolaze kroz glavu tijekom seksa, ali nikad neće priznati

Pročitaj prije prvog seksa – stvari koje moraš imati na pameti prije nego se 'zaigrate'

ljubav sex Dečki

Još vijesti