Slika nije pronađena

Seks je super stvar, samo treba biti stvarno oprezan. Nitko ne želi ostati prerano trudan ili pokupiti neku spolno prenosivu bolest, ali ovo nije članak u kojem ćemo pisati o tome.

Ovo je članak u kojem želimo sve cure upozoriti na nekoliko sitnica koje bi trebalo napraviti nakon svakog seksa. Budući da znamo da je česta opcija auto i da nemaju svi priliku maziti se u krevetu, prilagodili smo savjete – samo ih se pliz drži.


1. Popiški se
– naravno a ne moraš piškiti odmah iste sekunde, ali bilo bi dobro da u roku od nekih sat dva odeš na wc. Tijekom seksa tijelo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu 'sakriti' na mjestima na kojima ih nikako ne želimo i te bakterije se mogu kroz mokraćnu cijev šire prema mjehuru što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Dakle – kad piškiš nakon seksa ispireš urinarni kanal od bakterija. Simple as that.

2. Operi se – znoj, bakterije, trenje – sve to skupa iritira tvoju kožu koja je ionako jako osjetljiva na tom području. Nakon seksa bilo bi se dobro otuširati, ali ako ti tuš nije baš odmah pri ruci možeš se obrisati i vlažnim maramicama. Pazi samo da uzmeš neke blage za intimno područje ili neke nježne baby maramice. Ponudi i dečku jednu.

3. Popij vode – ako je seks bio dobar vjerujemo da si se umorila i da si sigurno žedna. Nemoj biti sokove ili alkohol, nahrani svoj organizam običnom vodom jer mu upravo to sad treba.

4. Na brzinu premotaj cijeli seks u glavi – u slučaju da se dogodilo nešto 'neželjeno' poput puknuća kondoma ili preranog svršavanja bolje je da odmah popričate o tome i da pitaš dečka sve što imaš nego da kad dođeš doma da tad razbijaš glavu o tome što je bilo i kako je bilo.


5. Kad dođeš doma pojedi jogurt
- Hrana bogata probioticima, odnosno 'dobrim bakterijama' štiti vas od gljivičnih infekcija. Ako si tip koji od zraka dobije gljivičnu infekciju, svaki seks koji nije u čistom krevetu za tebe je riskantan. Jogurt, svježi sirevi, kiseli kupus i pistacije prirodni su izbori probiotika.


6. Opusti se
– ako si tip koji jako paničari, samo udahni. Ne ostaje se tako trudna, ako si koristila kondom poprilično si sigurna od spolnih bolesti i vrijeme nakon seksa idealno je za maženje i povezivanje s dečkom. Nemoj razbijati glavu glupostima i opusti se.

Foto: Shutterstock/Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Kako postati najbolja u krevetu? Dečki na Redditu savjetovali kako do savršenog seksa

Gluposti u koje ne smiješ vjerovati – mitovi o seksu koje si sigurno čula

Oprez na prvom mjestu – koliko je seksu u vodi ili moru siguran?

cure ? seks

Još vijesti