Slika nije pronađena

 Možda si tip koji bez beda pošalje poruku dečku koji joj ti se sviđa, a možda satima mozgaš i razvijaš scenarije u glavi sve dok konačno ne stisneš send. A možda si tip koji nikad ni ne pošalje poruku jer ti je previše bed.

Naš je savjet da ne budeš treći tip jer je život prekratak za bediranja. Najgore što se može dogoditi je da ne odgovori ili da kaže ne. Iako smo već puno puta pisali o tajnama dopkanja, uvijek postoji nešto novo i zanimljivo što te može spasiti ili ti pomoći.

Današnji savjet glasi – budi svoja. Baš kao što ne nosiš visoke pete jer 'to jednostavno nisi ti' tako moraš paziti na koji način tipkaš poruke. Ovo su neke upute:

1. Nemoj biti 'književna' ALI PAZI NA GRAMATIKU – ako inače kažeš 'kaj' ili 'zaš' ili neki drugi izraz nemoj kod dopkanja pisati 'što' ili 'zašto'. Naravno da trebaš pripaziti da sve bude čitko ili gramatički točno, ali ne trebaš pisati onako kako misliš da treba jer može samo zvučati neprirodno.


2. 'Bok, kaj radiš?' -  ne mora baš tako zvučati, ali poanta je u tome da dečki vole kad se ti njima javiš. Ne moraju oni biti ti koji će ti poslati poruku svako jutro (i naljutiš se kad to ne naprave) ili nakon što se on tebi javio tri dana ta redom javi se ti njemu. You can do it.


3. 'Idemo u kino?' - ako već dejtate dečki vole dobiti poruku s prijedlogom što ćete raditi. Inače je on taj koji mora misliti što ćete raditi pa ga jednom ti iznenadi prijedlogom za kino ili klopu ili šetnju ili bilo što. Ali svakako vole kad cura ponekad preuzme inicijativu.4. Ne bombaj ga s emojijima
– jedan je kjut, dva su slatka, tri su okej, ali sve više je previše. Ponekad mislimo da dečki stavljaju emojije jer se cure naljute ako pošalje samo OK. OK sa smajlićem je puno bolji. Da se njih pita, na većinu poruka bi odgovorili s OK jer oni tako funkcioniraju i ne analiziraju sve kao cure.5. Nemoj pitati sto pitanja
– 'Bok kaj radiš kak je bilo u školi kaj ćeš sad raditi i idemo poslije nekud?. NE. Postavi mu jedno po jedno ili ga bolje nazovi ako imaš sto pitanja, ali nemoj mu poslati poruku s 10000 pitanja jer su velike šanse da neće uopće odgovoriti jer će izgubiti volju. 


Foto: Visual Hunt/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Ne zaslužuje više odgovor - prestani s dopkanjem ako radi ovih 5 stvari

Istina o dopkanju - stvari koje svi radimo, ali ne želimo priznati

Ne znaš kako se dopkati? 5 trikova koji će ti pomoći da ispadneš cool

dečko poruke ? dopkanje

Još vijesti