Slika nije pronađena
Ako si i ti jedna od njih, vrlo je moguće da koliko god ti to željela, na neki način samu sebe sabotiraš. Sabotiraš se zato što te je na kraju krajeva strah veze zato što toliko dugo (ili uopće ikada) nisi bila u jednoj. I to je sasvim normalno, strah je normalan osjećaj.

Nažalost, dok god ne pređeš preko tih strahova, teško da ćeš se uspjeti sretno zaljubiti, a kamoli biti u zdravoj i kvalitetnoj vezi punoj ljubavi.

Sljedeća četiri straha su najčešća i najpogubnija kod svih cura:

1. Strah da ćeš izgubiti svoje pravo 'ja'
Puno cura kada se upusti u vezu, zaboravi sve svoje prijatelje i sve svoje interese i hobije, te se u potpunosti prepusti svojem dečku. Od toga da se po cijele dane druže samo s njime, pa do toga da se u potpunosti njemu prilagođavaju. Od nekih manjih stvari, kao što su izlasci samo na mjesta koja on voli, pa do ekstrema kao što je farbanje kose u boju koju on želi.
Samo zato što to rade neke cure, ne znači da ćeš to raditi i ti. Promijenit ćeš se samo onoliko koliko ti to želiš i dopuštaš. Ako se želiš nastaviti družiti sa svojim frendicama, samo ih nemoj zaboraviti zvati svako toliko. Sve ovisi samo o tebi!

2. Strah od odbijanja
Ne postoji osoba na svijetu koju nije strah toga da će biti odbijena. Samo su neki odlučili da im je bitnije probati pa saznati, nego zauvijek živjeti zamišljajući 'što bi bilo kad bi bilo?'.
I da te netko odbije, što je najgore što će se dogoditi? Vjerojatno ćete i ti i on zaboraviti na cijelu tu priču u roku od dva tjedna. A i u ta dva tjedna, sigurno se nećeš svaki dan probuditi i misliti na 'sramotu' što te je odbio, niti će on razmišljati o tome kako te odbio. Život ide dalje, a na tebi je da odlučiš kako!

3. Strah od pravljenja greški
Svi smo barem jednom napravili neku grešku koja nam se činila najgorom na svijetu. Štoviše, vrlo često to radimo. Pitamo se kako ćemo dalje, kako preživjeti kada smo to napravili.

Ali na kraju, uvijek preživimo. Mislim, da se ne preživi svaka greška, vjerojatno ti ne bi ovo sada čitala, niti bih ja ovo pisala. Ali se preživi, tako da uvijek imaš mjesta i vremena za nove greške. Nove greške koje će se činiti još gore od onih prethodnih, ali će za par dana biti totalno nebitne!

4. Strah od napuštanja same sebe
Za razliku od toga da izgubiš samu sebe, strah od napuštanja same sebe je puno ozbiljniji, a možda čak i najopravdaniji od navedenih. Napustiti samog sebe jest nešto što zaista nije teško, pogotovo kada se nađeš u situaciji  da s jedne strane imaš sebe, a s druge osobu koju voliš i do koje ti je stalo.

Samantha Jones, jedna od fantastične četvorke iz kultne serije 'Seks i grad', jednom je prilikom rekla svojem dečku: 'Oprosti, volim te, ali sebe volim više'. I to je točno ona rečenica kojom bi se svaka cura trebala voditi. Možeš voljeti njega, ali nemoj nikada zaboraviti voljeti sebe! Ako ti nećeš, tko će?!

via GIPHYFoto: Giphy/Shutterstock


A.Š.

Pročitaj još:

Kako preživjeti kada te dečko ne pozove na drugi dejt?

Prava ljubav ili ipak ne?! 10 znakova koji pokazuju da vaša veza neće potrajati

Priznali su: 5 stvari koje instantno odbijaju dečke

veza dečko savjet single

Još vijesti