Slika nije pronađena

Možemo ga pokušavati rekreirati 1000 puta, ali neće ispasti toliko dobro kao njezin niti će toliko dugo stajati bez da se sve uništi i raspadne. Sada je njen stilist otkrio točno sve što trebamo znati ako želimo rekreirati Arin zaštitni znak.

Osim odlične glazbe kojom nas uvijek oduševi u potpunosti, Ariana nas oduševljava i svojim izgledom i stilom. Otkad se pojavila na sceni, visoki rep je postao njen zaštitni znak. Zalizani, visoki rep, iz kojeg ništa ne ispada. Povremeno ga zamijeni za neku drugu verziju repa, kao primjerice polu-rep, ali uvijek se na kraju vrati natrag svom repu. Stilist Josh Liu postao je njen frizere još 2015. godine i zaslužan je za to da joj frizura uvijek stoji savršeno. Ovo je idealna frizura za cure, i zato je se i Ari još uvijek drži. Lagano ju je napraviti, ne trebaju sati i sati, a neće izgledati loše čak ni ako si preskočila pranje kose jedan dan. Dapače, ono što Josh savjetuje kod slaganja ovakvog visokog repa je da ti kosa i ne bude upravo oprana jer će tako prirodna ulja koja se stvore, pomoći da sve bude bolje zaglađeno. Dobar rep će učiniti da ti lice izgleda bolje. A zašto onda ne pokušati napraviti 'pravu stvar', rep kakav nosi Ari? Josh Lie je podijelio korake kako ga napraviti što bolje. Bitno je kakvi se proizvodi koriste, ali i kako ćeš pozicionirati rep.

1.korak
Svi oni koji nemaju ravnu kosu, trebaju ju prije svega izravnati. Mora biti ravna i dobro počešljana. Posebno treba dati pozornost korijenu kose, jer za ovaj je dio kose posebno bitno da bude ravan. Ako ćeš to raditi peglom, nemoj zaboraviti koristiti neki sprej koji će tvoju kosu zaštiti od topline.

2.korak
Kada ti je kosa ravna i dobro počešljana, vrijeme je za vezanje repa. Stavi kosu u rep, ovdje je bitno da rep dobro namjestiš u poziciju u koju želiš. Ne moraš biti prečvrsto zavezano, samo je bitno da si zadovoljna pozicijom. Kada si to napravila, potrebno je kosu dobro zagladiti. Ovisno o tome što koristiš i inače, gel ili lak za kosu, koristi to. Kako bi sve bilo što zaglađenije, Josh savjetuje da umjesto rukama, kosu zagladiš malim češljom. Osim kose uz glavu, zagladi i rep, da ne bude pramenova ili lasi koje će stršati svaka na svoju stranu.

3.korak
Ovaj korak ti možda neće imati smisla, ali Josh radi rep ovako, a tko smo mi da ga ne poslušamo. Sada skini gumicu za kosu. Uzmi dobru četku za kosu i sve još jednom dobro zagladi, od korijena do vrhova. Zaglađivanje kose, da sve bude bez ijedne kvrge ili neravne kose nije nešto što ćeš napraviti u 3 sekunde. Uzmi vremena i ravnaj i zaglađuj dok nije sve savršeno, ovdje treba strpljenja (i jake ruke, jer će te nakon nekog vremena početi boljeti). Ukoliko treba, možeš dodati još proizvoda za kosu.

4.korak
Sada dolazi jedan od bitnijih dijelova: gumica za kosu. Pogrešna gumica za kosu će učiniti da je sav trud do ovog koraka bio uzaludan. Treba ti čvrsta gumica za kosu koja se da dobro rastegnuti, ali i za koju znaš da će stajati cijeli dan kada njome zavežeš rep, jer nema popravaka. Loša gumica će učiniti da ti se rep kroz dan objesi, da se kosa uz glavu počne gužvati... Ono kako on stavlja gumicu je da ju prvo oko ruke zavrne dva puta i tek ju onda stavi na rep. Kada je na repu, onda ju zavrne još koliko je god puta potrebno. Cijelo vrijeme imaj na umu da sve mora biti čvrsto. On obično okrene gumicu oko kose nekih 8 puta. Ako želiš da ti rep izgleda više, možeš dodati još jednu ili dvije gumice preko ove prve.

5.korak
U zadnjem je koraku bitno da dodaš volumen u sam rep. To možeš uz pomoć šampona za suho pranje ili laka za kosu. Kada staviš na kosu proizvod koji ćeš koristiti, počni ga lagano tapirati od kraja prema vrhu. Kada dođeš do vrha repa, ako si zadovoljna s izgledom, sve još malo 'zacementiraj' i lagano četkom prođi po gornjem sloju kose repa, kako bi sve poravnala, bez da uništiš volumen koji si upravo stvorila.

Foto: Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Rep na 10 načina za cure s kosom do ramena: Kako nositi ovu popularnu frizuru, ali ne uvijek u istoj verziji?

Vezanje repa bez gumice za kosu ili bilo čega drugog? Nije nemoguće – video cure i ovog hacka trenda

Rižina voda – neobični preparat koji pospješuje rast kose i čini ju zdravijom! Možeš ga napraviti i kod kuće

Rep savjeti za visoki rep Frizura Ariana Grande Visoki rep

Još vijesti