Slika nije pronađena

Dok se trendovi mijenjaju iz godine u godinu, puno cura zaboravi na to da bi više pažnje posvetiti tome kakve stvari njima pristaju i stoje, nego tome što je trenutno u trendu. Kako to rade s odjećom i obućom, ne čudi što se identična stvar događa i s naočalama.

Ipak, za pronaći savršene naočale se ipak treba malo više potruditi, pa ti mi donosimo vodič pomoću kojega ćeš i ti uspjeti pronaći naočale baš za tebe!

Prije svega, moraš ustvrditi koji je oblik tvojeg lica. Postoji pet osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, izduženo, četvrtasto i srcoliko.

Ovalno lice

Ovaj oblik lica se smatra savršenim kada dolazi do kupnje naočala. Ne samo da će ti pristajati svi oblici naočala, što znači da ćeš moći birati što nositi, već se preporučuje da nosiš velike, pretjerane okvire koji su jednako široki koliko i tvoje lice, ili čak i mrvicu širi. Super će ti stajati četvrtasti okviri, s malo zaobljenim rubovima.


via GIPHY


Okruglo lice

'Punije' lice je ono koje je široko koliko je i dugačko, izgleda okruglo. Kako je ono okruglo, zato bi trebala izbjegavati okrugle okvire, kako bi odvukla pažnju s toga. Idealno bi bilo kada bi nosila naočale četvrtastog ili pravokutnog oblika.

Četvrtasto lice

Ako imaš naglašenu čeljust, široko čelo i jake obraze, super će ti pristajati zaobljene naočale, a ako si dovoljno hrabra za to, odaberi se za mačkaste naočale. Osim što ti super stoje, sigurno znaš da se upravo taj oblik nosi posljednjih nekoliko sezona!

Izduženo lice

Kada imaš jako naglašene jagodičine kosti, usko lice te su ti čelo i čeljust otprilike jednake širine, pokušavaš vizualno skratiti lice. Kako bi to napravila, možeš odabrati četvrtaste velike okvire, ali pripazi na to da imaju neki dobar uzorak. Tako će ti cijelo lice dobiti na dubini!


via GIPHY


Srcoliko

Osobe s naglašenim jagodicama i špicastim bradama bi svakako trebale birati oblike naočala koje se gotovo pa spajaju s tvojim licem. Mačkaste naočale ili avijatorice će ti super stajati, dok će ti velike naočale prekriti dobar dio lica, a to ne želiš!

Nosiš li često naočale? Smatraš li ih samo modnim dodatkom?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Budi poput face s naslovnice – top 10 modela sunčanih naočale s kojima ćeš biti u trendu

Nakit, obuća i sunčane naočale – prefora stvari koje možete nabaviti po povoljnim cijenama

U bedu si jer moraš početi nositi naočale? Ovo su prednosti svih onih koji žive s tim modnim dodatkom!

Moda naočale Oblik lica moj stil

Još vijesti