Slika nije pronađena

Ljeto je vrijeme za zabavne i lude odjevne kombinacije! Nemoj se bojati eksperimentirati i spajati naizgled nespojive odjevne komade – krajnji rezultat bi te mogao iznenaditi. Postoji nekoliko 'modnih pravila' koja će ti olakšati da aktualne ljetne trendove spojiš u jednu kombinaciju i ne izgledaš kao da si pretjerala.

Najjednostavnije je kombinirati odjevne predmete koji su u jednoj boji i uz to još nekoj neutralnoj. Problem nastane kada te osvoji nekoliko ljetnih trendova, a svi su pomalo 'napadni' – imaju uzorke, u jarkim su bojama... I dok na drugima to izgleda super, na tebi ti se uvijek čini da ništa ne paše s ničime? Kombiniranje različitih boja i uzoraka nekima ide kao od ruke, a ako se u tom svijetu ti i ne snalaziš baš najbolje, postoji nekoliko pravila koja će ti pomoći. Najbitnije je da se u odjeći koju nosiš osjećaš ugodno, ali u redu je povremeno i izaći iz svoje zone komfora i isprobati nešto sasvim drugačije. Kako uzorke i boje koji su trenutni hit ovog ljeta spojiti i pretvoriti u kul outfit? Zaprati ovih nekoliko pravila i izgledat ćeš wow!

1. Leopard uzorak nije toliko zastrašujuć – odnosi se prema njemu kao da je neutralna boja


Ovog je ljeta leopard uzorak postao jedan od onih uzoraka koji svi nose. Iako si do sada u njemu samo zamišljala starije i ozbiljnije žene, ovog se ljeta to promijenilo. Nose ga djevojke svih godina, pravila nema. No, ovo je jedan od onih uzoraka koji djeluje opasno i teško za spojiti s bilo čime. To je samo mit koji ga prati, zapravo bi se prema leopard uzorku trebala odnositi kao prema bilo kojoj neutralnoj boji ili trapericama – što znači da ga možeš spojiti s više manje bilo čime.

2. Kombiniraj isti uzorak različitih veličina


Cvjetići, karirani uzorak, kvadratići, prugice... možeš svoj omiljeni uzorak sada nositi na nekoliko komada odjeće odjednom i izgledati super. Čini se malo previše nositi isti uzorak i na majici i na donjem dijelu outfita, ali jednoličnost možeš razbiti tako da kombiniraš odjeću istog uzorka, ali na kojima su uzorci različitih veličina. Kvadratići na majici i suknji mogu izgledati kul kada se držiš ovog pravila.

3. Svjetliji i tamniji printovi iste palete boja su super kada se spoje


Kada kombiniraš printove za koje nikada ne bi rekla da idu zajedno, kako bi ih spojila i iskombinirala čim bolje, najbitnije je da se držiš istih tonova boja. Boja je ta koja spaja i najrazličitije uzorke. Zato ako primjerice imaš majicu s uzorcima u žutim, crvenim i narančastim bojama, spoji je s drugim odjevnim komadima koji možda nema iste uzorak kao i majica, ali ima nijanse tih istih boja.


Ljeto je pravo vrijeme za prugice i mornarske majice, a ove godine u miks su se ubacile i životinjske prugice, koje je još malo teže kombinirati. No, baš kao što je slučaj s leopard uzorkom, isto je i s prugicama, na njih trebaš početi gledati kao na neku neutralnu boju. Kako bi bila sigurna da sve izgleda usklađeno, drži se prugica koje imaju najviše dvije boje.

4. Prugice su još jedan uzorak koji trebaš gledati kao neutralan


5. Kombiniraj printove koji su istih boja, ali u različitim omjerima


Ova kombinacija osigurat će ti da iskačeš iz gomile. Ako primjerice imaš majicu koja je većinom zelene boje, ali ima po sebi neki manji plavi uzorak, kombiniraj je sa suknjom koja je većinom zelene boje i ima manji plavi uzorak. Zbog takvog slaganja boja, činit će se kao da su ta dva odjevna predmeta stvorena jedan za drugi.


Foto: Freepik/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Hit boja ljeta! Nakon neonskih i žutih boja na red je došla narančasta – otkrij kako ju nositi

Problemi s kratkim hlačama koje ima hrpa cura - riješeni! Ključno je odabrati pravi model

Šarene, točkaste, cvjetne... Svi načini na koje možeš nositi svoju najdražu maramu i izgledati trendi

Ljeto različiti uzorci uzorci Modni trendovi kombiniranje