Slika nije pronađena

Ovakav jednostavan nakit ne zahtjeva puno rada i može ga napraviti stvarno svatko s imalo strpljenja, a odličan je dodatak svakoj kombinaciji i sigurno neće proći neopaženo.

Ima raznih načina na koje možeš dobiti jednu ovakvu narukvicu, no nastaviš li čitati tekst, saznat ćeš jedan od najlakših. Prati slike i objašnjenja i za manje od pola sata imati ćeš posve novi komad nakita. Evo što ti je potrebno:

  1. tkanina
  2. drvene prelice
  3. jedan tanji i jedan malo deblji konac

1.KORAK

Tkaninu izreži na dugu trakicu. Tkanina treba biti dovoljno duga. Izmjeri koliko ti treba tkanine za zapešće,a zatim označi koliko će ti još tkanine trebati na svakom kraju za vezanje. Debljina trake ovisi o promjeru perlica, pa ako su ti perle malo manje pokušaj rezati užu traku, no nemoj zaboraviti da ćeš tu tkaninu kasnije presaviti na pola!


2.KORAK

Trakicu probaj što preciznije presaviti na pola, i sada postavi jednu perlicu na tkaninu samo da se uvjeriš da je širina dobra. Ako je traka malo šira nego perlica, nema veze, no ako je uža, probaj izrezati novu trakicu.

3.KORAK

Provuci tanji konac kroz iglu i spremna si za šivanje! Probaj ušiti tkaninu što preciznije ili se jednostavno posluži šivaćom mašinom, ako je znaš koristiti. Nakon što si ušila tkaninu s naopake strane, izvrni je i okreni na stranu koju želiš da bude pokrov perlicama.



4.KORAK

Ostavi dovoljno tkanine viška (kako bi na kraju mogla zavezati mašnu) i na tom mjestu pokušaj zavezati što manji čvor.

5.KORAK

Sada ide ono najzanimljivije! Ubaci perlicu, a potom odmah iznad perlice, s debljim koncem sveži čvorić. Zatim ubaci sljedeću perlicu pa sveži još jedan čvorić itd. sve dok ne postigneš željenu dužinu narukvice. Kada si nanizala dovoljno perlica sveži još jedan čvor nalik čvoru iz 4.koraka.


I to je to! Narukvica je gotova. Još je samo stavi oko ruke, sveži slatku mašnicu i imaš novi komad nakita koji možeš napraviti uvijek kada nemaš ideje što bi mogla iskombinirati s novom majicom, bluzicom ili džemperom. Sretno :)

A.V.

Uradi sama nakit perlice narukvica

Još vijesti