Slika nije pronađena

Neka od modnih pravila (uvažavanih u vrijeme kada je tvoja baka u jeku mladosti obilazila plesnjake) danas više ne vrijede, stoga nije potrebno obazirati se na njezine komentare prilikom izlaska iz kuće. Najpopularniji od svih: Izgledaš kao da ideš u maškare. Eh, da smo dobile kunu svaki put kad smo to čule, bile bismo bogatašice!

Neki od 'modnih prekršaja' danas su čak i u trendu, poput miksanja različitih printeva koje je u ne tako davnoj prošlosti bilo znak neukusa i nedostatka stila. Pripremili smo tri pravila koja sada možeš kršiti bez osjećaja da ćeš alarmirati modnu policiju u svojem gradu.

Pravilo 1: MIKSANJE PRINTEVA

Zadnjih godinu dana miksanje printeva postalo je omiljena igra ljubiteljica mode širom svijeta. Slažemo se da ova modna disciplina nije za sve i da će se samo najvještije među nama dobro snaći noseći cvjetni uzorak kombiniran s mornarskim prugicama, no ovo je definitnvo prvo modno pravilo kojem je danas istekao rok trajanja.

 

Pravilo 2: TORBA I CIPELE MORAJU BITI U ISTOJ BOJI

Još jedno nekadašnje pravilo kojem je definitivno odzvonilo. Vrijeme je da napokon prestanemo misliti kako uz jarko žute cipele ide isključivo jarko žuta torba. Stvaranje kontrasta različitom bojom obuće i torbe može biti itekako efektno te stvoriti zanimljivu modnu kombinaciju, puno bolju od one smeđe + smeđe ili crveno + crveno. Zijev!

 

Pravilo 3: UZ OTVORENE CIPELE NE SMIJEŠ NOSITI ČARAPE

Bilo da se radi o 'peep toe' balerinkama ili visokim sandalama na petu, pravilo da se uz njih nikako ne nose najlonke ili čarape više ne vrijedi. Prošle je godine čak bio trend nositi slatke sokne uz štiklu i tako joj produžiti rok trajanja u hladnijim danima. Zato bez razmišljanja navuci grilonke ili najlonke na  balerinke otvorenih prstiju nakon što malo zahladi.

 

Koja modna pravila ti redovito kršiš? Hoćeš li se okušati u miksanju boja i printeva ili to ipak nije 'tvoja šalica čaja'?

I.V.

Izvori: Asos / Topshop / Jessica Simpson PRESS

modna pravila print torba cipele