Slika nije pronađena

Većina ruževa neće izdržati kada prođe par sati od kad si ih stavila, pogotovo ako si u tih par sati nešto jela ili pila. Djelomično će se skinuti ili u potpunosti. Pogotovo sada u vrijeme korone kada često stavljamo i maske.

U redu je i popravljati ruž svakih par sati, ali ako ti se to ne da/ne možeš i želiš biti sigurna da kada staviš ruž, on će stajati na tvojim usnama bez obzira ideš li na kavu, nešto jesti ili si stavila masku na 15 minuta jer si ušla u javni prijevoz, onda je najbolja opcija izabrati neki od dugotrajnih ruževa. Zahvaljujući razvoju tehnologije, postoji već sada puno ruževa koji mogu izdržati puno dulje od 'običnih'. Takvi će ruževi najčešće ipak biti tekući i mat, jer to je formula koja se pokazala kao najboljom kada se traži dugotrajnost. Ako tražiš takav ruž, ovo su oni koji te neće razočarati.

1.Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick

Ako tražiš ruž koji će preživjeti sve najteže uvjete, ovo je taj. Neće se razmuljati, neće ga voda uništiti, neće ostajati na čaši kada ćeš piti, neće ga skinuti maska, a ni usne tvog simpe kad se poljubite. Ovo kad staviš, ostaje. Ovaj i sve ostale ruževe na ovoj listi, najbolje je skidati micelarnim vodicama i ostalim preparatima koji su na bazi ulja ili baš namijenjeni za vodootpornu šminku, jer inače, nećeš ih uspjeti do kraja skinuti. Prije nego staviš ruž, hidratiziraj usne, jer zbog toga što je toliko dugotrajan, osušit će ti ih, što je očekivano. Napravi i piling usni kako bi ti ruž što bolje sjeo na njih i kako se ne bi uvukao u svaku boricu na njima.

2. Maybelline SuperStay Matte Ink

Jedan malo jeftiniji ruž koji ćeš puno lakše pronaći za kupiti nego ovaj ranije spomenut je Maybellineov SuperStay Matte Ink. Ni on se neće nigdje pomaknuti cijeli dan, a teško će se pomaknuti i kada ćeš ga htjeti skinuti ako to ne radiš uz pomoć pravih preparata. Jedina loša strana je da zbog toga što je toliko intenzivan, kada ga nakon cijelog dana skineš s usana, mogu ti ostati tragovi koji jednostavno neće ići dolje ni s čime. Nikako se ne preporučuje da ga koristiš svaki dan, jer usne će ti ostati jako suhe, već ga radije stavi tu i tamo, kada baš znaš da ti treba nešto dugotrajno.

3.MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lip Colour

Treći na listi je ova linija MAC-ovi ruževa. Pigmentacija ovih ruževa je jednako dobra kao i svih ranije spomenutih, a ne zaostaje ni s dugotrajnošću. S ovim ružem također možeš raditi što god hoćeš bez brige da će ti se skinuti s usana. Budi samo oprezna kada ga stavljaš jer ako ga staviš u previše slojeva, stvorit će ti se grudice i neće izgledati lijepo. S obzirom da je stvarno jako pigmentiran, nema potrebe da ga dodaješ u nekoliko slojeva i tada će izgledati lijepo.

4. L'Oréal Rouge Signature Matte Lip Stain

Još jedan drogerijski dragulj koji ti je možda promaknuo, a nije trebao je ovaj sljedeći L'Orealov ruž. Ruž je kremast i treba ga pustiti malo da se osuši, a za razliku od ranije spomenutih neće biti toliko mat. Zbog toga će imati malo kraću trajnost, ali svejedno će biti tu satima i preživjeti sve obroke i kave na koje ćeš otići.

5. Bourjois Rouge Velvet Liquid Lipstick

Ruž koji neće imati mat završetak, koji nećeš ni osjećati na usnama, koji neće stvoriti osjećaj kao da su ti usne suhe kao pustinja, ali koji neće biti dugotrajan kao ovi ranije spomenuti je linija Bourjois ruževa Rouge Velvet Liquid. Može se ubrojiti u dugotrajne ruževe jer na usnama će ostati satima i satima, neće se preslikavati, a preživjet će i hranu. U nekom će mu se trenu, nakon dobrih 5-6 sati, početi polako gubiti intenzitet boje, ali će i dalje itekako biti tu. Nikako ga nemoj popravljati tijekom dana i dodavati nove slojeve, jer to će ga skroz uništiti.

6. Nars Cosmetics Powermatte Lip Pigment

I zadnji ruž na ovoj listi je još jedan malo skuplji za sve one koji se žeže nagraditi nekim fensi ružem. Cure tvrde da je ovo tekući ruž koji se najlakše ikada nanosi i koji će ti omogućiti preciznost kakvu rijetko koji drugi bude. Kada ga staviš, trebaš pričekati malo dulje da se do kraja posuši, ali to ti samo daje dodatno vrijeme da ga naneseš kako želiš prije nego se osuši. Neće se razmuljati na usnama i boja će ostati postojana cijeli dan, samo trebaš pripaziti da ga nanosiš na usne na kojima nema nikakvog drugog proizvoda, poput krema ili balzama za usne, jer u tom slučaju, neće biti toliko dugo nepomičan.

Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Stockshakir

M.T.

Pogledajte još:

Oni će sakriti baš sve nepravilnosti: Korektori s najvećim prekrivanjem – koji te neće razočarati

Rep na 10 načina za cure s kosom do ramena: Kako nositi ovu popularnu frizuru, ali ne uvijek u istoj verziji?

Izgledaj kao da nemaš šminke, iako imaš: Ovo su savjeti za što savršeniji 'no makeup look'

ruževi dugotrajni mat tekući ruževi stoje cijeli dan

Još vijesti